Tips om gelukkig te worden: de 20 beste op een rij

Tips om gelukkig te worden: de 20 beste op een rij

Iedereen is op zoek naar geluk. Iedereen wil gelukkig worden. Te weinig mensen beseffen zich dat je niet gelukkig moet worden maar dat je gelukkig moet zijn. Onderstaande tips om gelukkig te worden zijn dus eigenlijk geen tips om gelukkig te worden maar om gelukkig te zijn.

1. Lach vriendelijk en groet mensen op straat

Doe dit ook tegen de grootste chagrijnen. Zij kunnen waarschijnlijk wel een vriendelijk gezicht gebruiken. Wie weet werkt het aanstekelijk en komt betreffende persoon ook met een lach op zijn gezicht thuis. Worden zijn huisgenoten ook vrolijk van.

2. Geef iedere dag een gemeend compliment

Het kost eigenlijk geen moeite en toch kun je hiermee de dag van iemand anders veranderen. Vergeet vooral ook niet jezelf af en toe een compliment te geven.

3. Kijk vooruit maar vergeet niet wat je hebt

Het hebben van dromen helpt je vooruit maar aangezien je NU leeft is het belangrijk om ook gelukkig te zijn met wat je al hebt. Het enige wat telt is dit moment. Iets anders is er niet.

4. Zeg dankjewel

Bedank mensen voor wat ze voor je doen en neem nooit wat voor lief. Als je dankbaar blijft, blijf je ook de waarde zien van wat een ander voor je doet.

5. Stuur af en toe een kaartje

Naar je oma, die vriendin die je al een jaar niet meer gezien hebt of gewoon naar je lief. Kleine moeite en het geeft iemand een fantastisch gevoel om te weten dat iemand aan ze denkt.

6. Zeg het gewoon als je het ergens niet mee eens bent

Ga niet zitten chagrijnen en vervolgens zeggen dat er niks aan de hand is. En ja, ook ik ben hier goed in. Helaas schiet niemand er wat mee op omdat je de situatie er niet mee verandert. Dus zeg wat je dwars zit en los het (samen) op.

7. Speel als een kind

Ga weer spelen en geniet van iedere seconde. Zodra je inziet dat het leven een spel is en jij de regels bepaalt, wordt het één groot feest. Hoe gekker hoe beter zeggen ze toch? Zit een kern van waarheid in.

8. Prestatie is mooi maar inzet is belangrijker

Een goede uitkomst is fijn maar het gevoel hebben dat je er alles aan hebt gedaan is nog veel fijner. Met andere woorden: de reis is belangrijker dan de bestemming. Klinkt suf maar de bestemming is maar voor even. De reis is voor altijd.

9. Besteed 1 op 1 tijd met iedereen van wie je houdt

Als je alleen bent met iemand heb je heel ander contact dan als je met meerdere bent. Zorg dus dat je geregeld quality time hebt met de mensen om je heen. Niets geeft meer energie dan écht contact hebben met iemand.

10. Geef om te geven

Geef om te geven en niet om wat terug te krijgen. Als je wat terug verwacht is het ruilen. En als je gaat ruilen gaat alles op een weegschaal en doet een van beide het nooit goed. Daarbij komt: van ruilen komt huilen.

11. Verzamel mensen om je heen die je energie geven

Alleen als je volledig in je energie staat kun je alles uit het leven halen wat er in zit. Zorg er dus voor dat de mensen om je heen hier aan bijdragen. De mensen die energie slurpen wil je echt niet naast je hebben staan.

12. Doe de dingen die je spannend vindt

Ga uit je comfort zone en verleg je grenzen. Er is geen beter gevoel dan het gevoel wat je hebt als je jezelf overtroffen hebt. Dus spring uit een vliegtuig, ga voor die grote groep staan of zet die spin gewoon buiten in plaats van hem dood te trappen. Wedden dat je je achteraf goed voelt?

13. Weet je niks aardigs te zeggen, hou dan gewoon je mond

Niemand zit te wachten op iemand die altijd zit te zeiken. Heel vervelend. En zelf word je er ook niet gelukkiger van als je je altijd maar focust op het negatieve. Betrap je jezelf er op dat je iets negatiefs zegt over iets of iemand, leg jezelf de sanctie op dat je ook iets positiefs moet zeggen. Zo blijft het in balans en blijf je niet hangen in die negatieve modus.

14. Uiteindelijk komt alles goed

Ook al zit je nog zo diep in de put, na regen komt zonneschijn. Soms is het moeilijk te geloven en soms gaat er wat tijd over heen maar het is ECHT WAAR. Dus als je even niks meer hebt om naar uit te kijken, probeer je hier aan vast te houden. Hopelijk biedt het wat troost.

15. Wees blij met je lijf en trots op je leven

Ben je dit niet? Doe er dan wat aan. Het leven is echt te kort om je rot te voelen en tijd te verspillen aan dingen die je niet leuk vindt. Dus maak concrete plannen en voer ze uit óf doe wat aan het beeld dat je hebt van jezelf.

16. Luister naar de ander

Pas als je echt luistert naar wat de ander te zeggen heeft kun je leren van elkaar. En ja, die geldt ook als je ruzie hebt met je lief. JUIST dan. Dus probeer elkaar niet te overschreeuwen maar durf te luisteren wat de ander zegt. Misschien zit er wel een kern van waarheid in.

17. Probeer balans te vinden

Zorg goed voor jezelf maar vergeet vooral niet te genieten. Op je sterfbed weet je echt die keer in de sportschool niet meer. Die keer met je lief, een fles wijn en een doos sushi in een roeibootje  nog wel.

18. Knuffel zoveel als je kan

Lichamelijk contact is niet alleen fijn, het is ook nog eens gezond en stress verlagend. Knuffel vooral de mensen die zeggen niet van knuffelen te houden. Zij hebben het nodig.

19. Wees eerlijk

Wees altijd eerlijk, hoe moeilijk dit soms ook is. Los van dat liegen respectloos is, een leugen vreet je van binnen op. Nog beter, doe geen dingen waar je over zou moeten liegen.

20. Durf in de spiegel te kijken die je voorgehouden wordt

Iedere dag krijg je spiegels voorgehouden: van je partner, van je kinderen, van je baas, van je collega’s of van de juffrouw achter de kassa. Gun jezelf de kans op de grootste groei en durf er in te kijken. Voelt niet altijd fijn maar (zoals mijn coach zegt) in de weerstand moet je zijn.

Dus als iets je een vervelend gevoel geeft, durf jezelf dan eens oprecht af te vragen waar dat gevoel vandaan komt.

Geen tips om gelukkig te worden maar om gelukkig te zijn

Ik hoop dat bovenstaande tips om gelukkig te worden je vooral helpen om gelukkig te ZIJN. Blijf bij jezelf, laat een ander in zijn waarde en geniet van al het moois om je heen. Amen.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen