Over Bregtje (1983)

Mijn hobby werd mijn passie. Mijn passie werd mijn werk. 

Volg waar je energie van krijgt en durf je eigen pad te bewandelen. 

Daar vind je jouw geluk!

Dit ben ik

Ik ben moeder, partner, dochter, zus, schoonzus en vriendin. In al deze rollen probeer ik vooral mezelf te zijn. Ook ben ik een levensgenieter, een schrijver, een helper met een groot luisterend oor, een regelaar en bovenal gefascineerd in het gedrag en de hersenspinsels van mensen. Dit tezamen maakt dat ik het roer heb omgegooid, mijn hart heb gevolgd en als Zelfbeeldcoach mijn eigen praktijk ben gestart.  (Mijn andere passie is overigens schrijven maar ik denk dat dit al wel duidelijk was...)


Wat mij zo fascineert in mijn vak is dat wij mensen onszelf allemaal verhalen vertellen. Verhalen waarmee we onszelf vaak onderuit halen terwijl het meeste wat we denken niet eens waar is. Check maar eens bij jezelf, van alle dingen die je denkt, hoeveel bewijs is er voor dat het waarheid is? Juist, in de meeste gevallen is daar geen bewijs voor. En toch geloven we alle dingen die we onszelf vertellen. 


En dat is wat ik het mooiste vind aan mijn vak. Dat ik mensen de inzichten kan geven om op een andere manier naar zichzelf te leren kijken waardoor ze krachtiger in het leven staan, durven te kiezen voor wat goed is voor hen én, niet geheel onbelangrijk natuurlijk, gewoon kunnen genieten van het leven!

Mijn expertise

Ik ben jarenlang onzeker geweest. Eigenlijk van kinds af aan al. Doordat ik wilde dat iedereen mij aardig, mooi en lief zou vinden, ben ik door de jaren heen een soort van kameleon geworden. Met mijn gevoeligheid was ik een ster in het aftasten van wat een ander van mij wilde en hoe ik mij daarin moest gedragen. Omdat ik altijd aan het pleasen was, gaf ik nooit mijn grenzen aan. Ik deed alles wat mij gevraagd werd en liep vaak nog een stapje harder. Ik nam te veel hooi op mijn vork en belande bijna met een burn-out thuis op de bank. 

  

Uiteindelijk heeft het mij twee jaar gekost om mijn negatieve zelfbeeld te overwinnen. Ik blijk een compleet ander persoon te zijn dan ik altijd heb gedacht. Waar ik altijd dacht dat de schaduw mijn plek was, heb ik ontdekt dat een plek in het licht mij veel beter past.


Omdat ik zelf het transformatie proces heb doorgemaakt van het omvormen van mijn zelfbeeld, ligt mijn expertise vooral op het gebied van meer zelfvertrouwen krijgen, grenzen stellen en zelfliefde. Daarnaast help ik cliënten graag bij het leren kennen van hun kwaliteiten en valkuilen en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze  hun kwaliteiten ten volste kunnen benutten. 

Opleidingen

Op  advies van een goede vriendin ben ik in 2016 bij een coach terecht gekomen. Ik ben haar hier nog steeds dankbaar voor want dit is de beste keuze geweest die ik ooit heb gemaakt. Ik leerde niet alleen verantwoordelijkheid te nemen voor mijn eigen leven, ik kwam er ook achter dat ik zèlf op deze manier mensen wilde helpen. Tot die tijd bewandelde ik een heel ander pad...


Na mijn HBO Communicatie aan het Windesheim in Zwolle ben ik de Master Business Administration (Engelstalige opleiding Bedrijfskunde) aan Universiteit Twente gaan volgen. Het afronden van deze MBA heeft mij Master of Science gemaakt. 


Om de stap te kunnen maken naar de zorgsector heb ik vervolgens  een tweejarig management traineeship gedaan gericht op de zorg. Door mijn praktische instelling en mijn helikopterview ben ik hierna een aantal jaren als zzp'er succesvol aan de slag geweest als projectleider bij verschillende zorginstellingen. Iets wat ik erg leuk vond en waar ik goed in was. 


Toch miste ik een stukje zingeving in mijn werk. Tijdens mijn eigen coachingstraject ontdekte ik hoe magisch het is om te zien hoe een  andere manier van kijken je leven kan veranderen. And so it began....


Omdat ik er één ben van 'niet lullen maar poetsen' heb ik mij direct ingeschreven bij Phoenix Opleidingen voor de opleiding Professionele Communicatie. Deze opleiding is een combinatie van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Transactionele Analyse en Systemisch werken. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen de theorie maar leer je vooral ook hoe je jezelf kunt inzetten als instrument tijdens een begeleidingsgesprek.


Aanvullend heb ik diverse workshops gevolgd zoals de workshop Moeders en Dochters bij Phoenix Opleidingen.


Om extra praktijkervaring op te doen ben ik daarnaast anderhalf jaar in de leer gegaan bij de coach waar ik zelf in 2016 een traject heb gevolgd. Van haar heb ik onder andere geleerd hoe een begeleidingsgesprek is opgebouwd, hoe de non-verbale signalen kunnen worden geïnterpreteerd die een cliënt geeft en hoe ik mijn eigen ervaringen kan inzetten ten gunste van de cliënt.

Nieuwsgierig naar mij? Ik zeker naar jou!

Wat cliënten over mij zeggen

Suzan (38)
Ontzettend bedankt voor de gesprekken die ik met je heb gehad! Ik zit weer lekker in mijn vel en durf steeds meer voor mezelf op te komen.
Kiki (29)

Minder stress, meer tijd voor mezelf een een leukere partner en moeder. Thanks!

Chantal (34)
Mensen in mijn omgeving zeggen dat het lijkt alsof ik iemand anders ben geworden. In positieve zin natuurlijk ;-) 
Irma (42)

Nooit gedacht dat ik zonder al te veel zenuwen voor een groep zou staan. Bedankt voor mijn nieuwe zelfvertrouwen.

Brancheorganisatie

GRATIS ZELFBEELDTEST

Ben jij benieuwd hoe het staat met jouw zelfbeeld? Download dan hier de GRATIS Change of Heart Zelfbeeldtest en zet direct de eerste stappen naar een beter zelfbeeld.
Wij maken gebruik van cookies
arrow_drop_up arrow_drop_down