Positief denken app: van welke word je echt gelukkig?

Positief denken app: van welke word je echt gelukkig?

Tegenwoordig zijn er overal apps voor. Dus ook apps die je gelukkiger maken. Maar of dat nou echt waar is? Ik heb er een aantal voor je getest.

MoodMint

positief denken appKosten: €1,99

Taal: Engels

Beschikbaarheid: alleen app store

Mood Mint is een (betaalde) positief denken app waar je aan de hand van oefeningen (wetenschappelijk bewezen technieken) stress, zorgen en depressies kunt verminderen. Voor een optimaal resultaat moet je 5 tot 10 minuten per dag de oefeningen doen.

Positieve plaatjes

Met iedere oefening die je doet behaal je punten. Het uiteindelijk doel is om 10.000 punten te behalen. De oefeningen bestaan uit vier componenten. De eerste is om zo snel mogelijk uit vier verschillende plaatjes het positieve plaatje te kiezen. Dit spelletje leert je ook in het dagelijks leven te focussen op de positieve dingen.

Happy notes

Het tweede component zijn ‘happy notes’. Deze notities geven je informatie over de impact van positief denken. Dit kunnen feiten zijn maar ook statistieken en tips. Door deze notities leer je wat de impact van positief denken is op je leven.

Woordzoeken

Het derde component is het spelletje woord zoeken wat iedereen wel kent. In deze app zoek je alleen naar positieve woorden. Tijdens het zoeken moet je denken aan alternatieven  voor het woord dat je zoekt. Deze oefening zorgt ervoor dat er gelukshormonen worden aangemaakt in je hoofd.

Ademhalingsoefening

Het vierde en laatste component is een ademhalingsoefening. Door op je ademhaling te letten kun je je beter focussen op het heden en het helpt je stress los te laten.

Gelukkiger?

Of je nou echt gelukkiger wordt van de app weet ik niet maar het is wel goed om iedere dag een paar minuten bezig te zijn met positief denken en het loslaten van de zorgen die je hebt. Of dat je eenmalig €1,99 waard is kan alleen jij beoordelen.

Life Charge

positief denken appTaal: Engels

Beschikbaarheid: Alleen in app store

Kosten: Gratis

Life Charge is een grappige positief denken app waarin je de gebeurtenissen kunt bijhouden die je energie geven of juist energie vreten. Je startpagina is een batterij met aan de linker kan een ‘minnetje’ en aan de rechterkant een ‘plusje’.

Gebeurtenissen ranken

Door simpel op het ‘plusje’ te klikken kun een positieve gebeurtenis toevoegen van wat je hebt meegemaakt. Dit kan een foto zijn, een filmpje maar je kunt natuurlijk ook gewoon iets typen. Vervolgens ‘rank’ je de gebeurtenis met een klein, middelgroot of groot plusje.

Als je de gebeurtenis opslaat zie je op de startpagina dat het batterijtje een stukje groener is geworden. Als je iets vervelends meemaakt klik je op het ‘minnetje’ en voeg je de negatieve gebeurtenis toe.

Neus op de feiten

Je maakt dus in principe een lijstje met leuke en minder leuke dingen die je meemaakt. De gebeurtenissen kun je rangschikken op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis. Als je later terug kijkt kan het je behoorlijk met je neus op de feiten drukken. Zowel positief of negatief.

Subjectief

Lastig met deze app is natuurlijk dat je niet alles vastlegt. Dat zou je ook niet moeten willen. Het beeld wat het geeft is dus niet objectief. Aan de andere kant kan het ook nooit objectief zijn aangezien het gaat om de dingen die jij meemaakt en de waarde die jij hier aan toekent.

Ik denk wel dat het een app kan zijn die je helpt je ogen te openen over hoe jij je leven eigenlijk ziet. Is je batterij voornamelijk rood ben je duidelijk niet happy. Is de batterij voornamelijk groen doe je het best aardig.

De app is gratis dus best het proberen waard vind ik. Alleen als je de mogelijkheid wil om foto’s te kunnen toevoegen moet je betalen.

Think up

positief denken appTaal: Engels

Kosten: Gratis

Beschikbaarheid: Alleen in de App Store

Think up is een positief denken app waarmee je persoonlijke affirmaties kunt opnemen en afluisteren. Voor wie niet weet wat affirmaties zijn: Een affirmatie is een bewust gekozen positieve gedachte die je in je bewustzijn plaatst met als doel een gewenst resultaat te krijgen. Het is een uitspraak over jezelf waarvan jij wilt geloven dat deze waar is.

Praktische en duidelijke app

Deze app gebruik je dus om je affirmaties op te nemen, te categoriseren en af te spelen. Het afspelen kun je bijvoorbeeld iedere ochtend en/of avond doen. Op zich is dit een hele praktische en duidelijke app als je bewust bezig bent met affirmaties.

Prijzig

Het nadeel van deze app is dat je maar vier gratis affirmaties kunt opnemen. Daarna betaal je €2,99 euro per twee maanden of €14,99 voor een levenslang abonnement.

Happify

positief denken appTaal: Engels

Beschikbaarheid: Android en App Store

Kosten: Gratis

Happify is een positief denken app waar je leert de vijf belangrijkste geluksvaardigheden onder de knie te krijgen: genieten, dankbaar zijn, ambiëren, geven en inleven. Happify begint bij testjes om aspecten van geluk bij je te meten. Op basis daarvan kun je echt aan de slag aan de hand van activiteiten en spelletjes.

Je wordt écht gelukkiger (zeggen ze)

De makers van de app beweren dat 86% van de gebruikers van de app ook echt gelukkiger wordt. Mogelijk is dat ook de invloed van het platvorm wat gekoppeld is aan de app waar je je positieve gedachten kunt delen. Mooi idee maar wel Engels talig.

Op zich is deze app praktisch en compleet. De vormgeving is ook mooi alleen oogt het wel een beetje druk. Ook heb je veel opties waardoor je wel even de tijd moet nemen om te zien hoe alles precies werkt. En als je Engels niet al te best is heb je weinig aan deze app.

Maken ze gelukkig?

Ik betwijfel of bovenstaande apps je echt gelukkiger gaan maken. Dat is toch echt iets wat je zelf moet doen.

Ik geloof wèl dat deze apps je helpen met bewustwording van je eigen gedachten en kijk op het leven. En dat is toch waar het mee begint. Dus mijn conclusie: lekker downloaden en mee gaan spelen. Baat het niet dan schaadt het niet toch?

Weet jij nog een leuke positief denken app die de moeite van het delen waard zijn? Laat het hier onder even weten.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Wat is mediteren? Een uitleg voor dummies - Change of Heart
Door

Wat is mediteren? Een uitleg voor dummies - Change of Heart

op 03 Feb 2017

[…] Positief denken app: van welke word je echt gelukkig? […]

Positief denken: dit is het en zo leer je het! - Change of Heart
Door

Positief denken: dit is het en zo leer je het! - Change of Heart

op 22 May 2017

[…] Positief denken app: van welke word je echt gelukkig? […]

Reactie plaatsen