Boek over positief denken? Dit boek verruimt je geest

Boek over positief denken? Dit boek verruimt je geest

Ik had mijzelf voorgenomen dit jaar minder tv te kijken en meer te lezen. Ten eerste omdat lezen veel meer rust en voldoening geeft. Ten tweede omdat je van lezen vaak meer leert dan van de tv programma’s of series op Netflix die je kijkt.

Netflix heeft overigens hele gave documentaires maar dat terzijde. Vaak eindigde ik toch met een serie die ik aflevering na aflevering verslond. Heerlijk hoor, en ik zeg niet dat ik het nooit meer doe maar het geeft niet de voldoening van een goed boek.

Weinig lezen

Ik baal er al heel lang van dat ik nauwelijks meer lees sinds ik kinderen heb. Voorheen kon ik echt boeken verslinden. Alhoewel, dit was ook meer tijdens de vakanties. En aangezien een vakantie met kleine kinderen niet echt rustgevend is kom ik er op dat soort momenten ook niet meer aan toe.

Daarom heb ik besloten om in de avonden weer lekker te gaan lezen. In alle rust in bad of lekker opgekruld op de bank met een kop thee of een glas wijn. En dan het liefst een boek over positief denken of een boek wat me op een andere manier inspireert of aan het denken zet.

Mijn eerste boek sinds tijden

Het eerste boek dat ik weer gelezen heb, had ik in vier avonden uit. Dit was niet alleen omdat ik het zo heerlijk vond om weer te lezen maar ook omdat het een ontzettend bijzonder en inspirerend boek is.

Het boek dat ik heb gelezen is ‘Een ongewoon gesprek met God’ van Neale Donald Walsch. Ik snap dat de titel direct aversie oproept bij sommige mensen. Dat deed het bij mij ook een beetje.

Ik heb namelijk niks met God. Althans, niet met de God die in vele religies beschreven wordt. Maar ik geloof wel dat er meer is dan zo op het eerste gezicht lijkt. Als jij ook denkt dat er meer is en benieuwd bent naar nieuwe ideeën over wat ‘dit’ dat precies is, is dit boek echt een aanrader.

Het is overigens niet direct een boek over positief denken. Alhoewel, als je de dingen uit dit boek begrijpt en het kan toepassen zal je zeker positiever in het leven komen te staan.

Een ongewoon gesprek met God

In ‘Een ongewoon gesprek met God’ voert de schrijver Neale Donald Walsch in zijn hoofd een gesprek met God. Als je dit een beetje een raar idee vindt (wat ik heel goed begrijp), probeer dit even los te laten en je vooral te focussen op de vragen die worden gesteld en de antwoorden die er komen.

Gestelde vragen

Op basis van de dingen waar de auteur tegen aanliep in zijn leven  stelt hij vragen aan God. De volgende vragen komen onder andere aan de orde:

  • Is er een manier om echt gelukkig te worden binnen relaties?
  • Waarom trek ik niet voldoende geld aan in mijn leven?
  • Hoe kan ik de gezondheidsproblemen die ik heb oplossen?
  • Bestaat er zoiets als reïncarnatie?
  • Is seks ok?
  • Is er leven op andere planeten?
  • Hoe zit het met al het leed in de wereld?

Antwoorden waar je wat mee kan

Op alle vragen komt een antwoord waar je ook echt wat mee kan. Ik mijn ogen dan. Ik snap ook best dat er mensen zijn die het allemaal de grootste onzin vinden maar ik was enorm geboeid. Het leert je op een andere manier naar het leven kijken.

Ik denk dat als je op de manier in het leven staat die wordt beschreven in het boek, je veel makkelijker dingen los kunt laten en je met veel meer liefde naar jezelf kan kijken. Ook naar een ander trouwens.

Dikke vette aanrader

Dus als je open staat voor geestverruimende gedachten, dan is dit boek echt een dikke vette aanrader. Mocht je hem al gelezen hebben, laat me even weten wat je ervan vindt en of je op een andere manier naar het leven bent gaan kijken.

De kunst van het geluk

Ik ga verder met het volgende boek dat al klaar ligt ‘De kunst van het geluk’ van de Dalai Lama. Nu al zin in. Mocht jij nog aanraders hebben voor een boek over positief denken, laat je het me hier onder even weten?

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen