Wanneer ben je succesvol? Eerder dan je denkt!

Wanneer ben je succesvol? Eerder dan je denkt!

Tegenwoordig wil en moet iedereen succesvol zijn. Voor veel mensen ben je pas succesvol als je wat bereikt hebt in het leven. En dan voornamelijk in materiële zin. Onderstaand verhaal geeft weer waar het werkelijk om draait. Hopelijk verandert het jouw kijk op een succesvol leven.

Wanneer ben je succesvol? Het is maar hoe je het bekijkt

Een rijke ondernemer ziet komt bij de bakker voor een lekker brood. Helaas blijkt al het brood op te zijn. Als de ondernemer naar buiten loopt ziet hij de bakker in de zon zitten terwijl hij het laatste brood dik belegd met boter en flink wat hagelslag.

‘Waarom ben je niet aan het werk en bak je nieuw brood?’ vraagt de rijke zakenman aan de bakker. ‘Ik heb genoeg geld verdiend voor vandaag’ geeft de bakker aan en hij neemt nog een flinke hap brood. ‘Waarom bak je niet nog wat broden als je toch niks te doen hebt’ vraagt de ondernemer als antwoord. ‘Wat zou ik met die broden moeten dan’ vraagt de bakker op zijn beurt.

‘Je zou makkelijk meer geld kunnen verdienen. Je brood is heerlijk en mensen komen speciaal naar hier voor jouw brood. Met dit geld zou je nieuwe ovens kunnen kopen en nog meer broden kunnen verkopen. Je zou meer mensen in dienst kunnen nemen en een extra winkel kunnen openen. Met het geld wat je daar verdient kun je nog groter groeien. Misschien kun je zelfs wel een landelijke keten opzetten en kun je echt rijk worden zoals ik’ zegt de rijke man.

De bakker neemt nog een hap en zegt: ‘wat zou ik dan kunnen doen?’ ‘Je zou echt van het leven kunnen genieten!’ spreekt de ondernemer.

De bakker reageert lachend: Maaruh…wat denk je dat ik nu aan het doen ben dan?

wanneer ben je succesvol

Heb jij een succesvol leven?

Wanneer ben je succesvol in jouw ogen? Wat is jouw definitie van een een succesvol leven? En heb je dat al? Of is er nog werk aan de winkel?

Mooie vragen om af en toe eens bij stil te staan. Wil je meer weten over hoe je kunt leren genieten van de kleine dingen in het leven? Lees dan deze artikelen even.

Positief denken: dit is het en zo leer je het!

Ontdek dé oefening om positief te leren denken

Chagrijnig? 12 tips voor een instant goed gevoel

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen