Chagrijnig? 12 tips voor een instant goed gevoel

Chagrijnig? 12 tips voor een instant goed gevoel

Je kent ze wel. Van die dagen waar je bij het opstaan al voelt dat dit niet jouw dag gaat worden. Je stoot je teen aan het bed. Er zit op een of andere miraculeuze wijze tandpasta in je nieuwe trui. Op je rug.

De koffiebonen zijn op terwijl je zo toe bent aan een cafeïne shot. Vervolgens staat je auto ook nog eens ingeparkeerd. En dan is de ochtend nog maar net begonnen.

Op dit soort dagen ben ik altijd op zoek naar een automaat waar je geen Twix maar een zakje goed gevoel uit trekt. Dat je even stopt met medelijden hebben met jezelf en weer de mooie dingen van de dag kunt zien.

Hieronder een aantal dingen die je een instant goed gevoel geven. Al zullen ze vast niet allemaal voor iedereen werken. Maar ach, je hebt er maar één nodig toch?

1. Piper

Met stip op nummer 1: het animatiefilmpje van Piper. Dit filmpje won de oscar voor Beste Animatie en geeft een enorme boost aan je humeur.

2. Help iemand

Het geeft mij altijd een enorm goed gevoel om een ander te helpen. Het hoeft niet eens een heel groot gebaar te zijn. Gewoon iets kleins doen voor een ander. Help bijvoorbeeld op de parkeerplaats van de supermarkt het bejaarde stel met het sjouwen van de boodschappen. Of pas een half uurtje op bij de pas geboren baby van de buren zodat moeders even het babyspuug uit haar haar kan wassen.

Wedden dat het een goed gevoel geeft? Let er overigens wel op dat het helpen van een ander niet ten koste gaat van jezelf want dan ben je nog verder van huis.

3. Luister je favoriete happy nummer

Je hebt ongetwijfeld één of meerdere nummers waar je ontzettend blij van wordt. Zo niet, ga er dan direct één uitzoeken. Dit is namelijk een van de makkelijkste manieren om uit je dip te komen. Vooral als je alleen in de auto zit is het heerlijk om keihard mee te zingen en te swingen op je favoriete muziek.

Maar ook als je thuis bent word je er enorm vrolijk van om compleet uit je plaat te gaan. Vooral als eventuele kinderen mee dansen en zingen.

4. Neem een bad, smeer je in met je favoriete bodylotion

Dit vindt iedereen lekker maar niet iedereen gunt zichzelf dit half uurtje dobberen in bad. Terwijl het echt wonderen verricht als je chagrijnig bent. Het warme water en de lekker ruikende bodylotion werken helend voor je zelfmedelijden. Om je gedachten even stop te zetten kun je gaan mediteren of een goed boek pakken.

5. Sporten

Ok, van te voren zal dit niet direct een goed gevoel oproepen. Bij mij tenminste niet. Maar het is nog nooit gebeurd dat ik me niet beter voelde na het sporten. Sporten of bewegen geeft je het gevoel iets zinnigs gedaan te hebben. En dat heb je ook.

Daarbij komt dat je lijft endorfine aanmaakt waardoor je je een stuk gelukkiger voelt. Het is natuurlijk niet voor niets dat mensen die niet lekker in hun vel zitten in beweging moeten blijven.

6. Feel good movie

De een wordt gelukkig van een romantische film en de ander van een goede actie komedie. What ever works for you. Gun jezelf anderhalf uur de tijd om op de bank te ploffen en zonder verder iets te doen een goed gevoel te krijgen. En of het nou de film is of het even niks moeten van jezelf, je gaat je er echt beter door voelen.

7. Potje janken

Omdat ik er uit kom te zien als een overreden kikker als ik huil, gebruik ik deze alleen als noodmaatregel. Maar voor de vrouwen die juist extra mooi worden als ze huilen, er is niks wat beter werkt dan een flink potje janken.

Het lucht enorm op om flink te brullen om al het onrecht wat je wordt aangedaan. Als je tranen opdrogen besef je je vervolgens dat het eigenlijk allemaal best mee valt en kun je alles makkelijker naast je neerleggen.

8. Verwonder je over de natuur

Ga naar buiten de natuur in en sta eens stil bij alles wat je ziet. Het is toch wonderlijk hoe alles groeit en bloeit en leeft met elkaar en van elkaar? Degene die dit bedacht heeft moet echt enorm slim zijn.

Elke keer als ik hier bij stil sta zie ik hoe klein en nietszeggend mijn zogenaamde problemen en ergernissen zijn. Daarbij komt dat je heel erg in het nu bent als je dit doet. Hierdoor ben je even uit je hoofd waardoor er ruimte komt voor positieve gedachten.

9. Knuffelen

Als je je rot voelt wil je toch niets liever dan even flink geknuffeld te worden? Een arm om je heen van iemand die met je mee leeft en even heerlijk met je meegaat in je zelfmedelijden? Om vervolgens heel hard te gaan lachen om hoe zielig je bent waardoor je zelf die lach op je gezicht ook niet meer kan verbloemen. Je humeur wat op onweer stond verdwijnt als sneeuw voor de zon.

10. Tony Chocolonely

Wie wordt er nou niet gelukkig van een stuk goede chocolade? En dan niet van dat cheap ass spul van de euroshopper maar echte goede chocolade. Vooral de smaken van Tony Chocolonely zijn magie voor je humeur. Vervolgens natuurlijk niet gaan zitten zeiken dat je kont te dik is als in een keer de hele reep naar binnen hebt gewerkt.

11. Snap chat

Hilarisch! Ik weet niet of iedereen bekend is met snapchat (toch iets van de jongere generaties) maar je kunt briljante selfies maken waar je bijvoorbeeld lijkt op een konijn of waar je gezicht half onder water zit. De gekste dingen zitten er tussen. Perfecte bezigheid als je een lach wilt toveren op dat humeurige gezicht van je.

12. Knuffel een puppy

Ok, dit is er misschien niet een die je heel makkelijk kan realiseren. Maar mocht je er bij toeval eentje tegen komen, pak hem vast en laat je in je gezicht likken. Goed gevoel gegarandeerd. Wel even zijn baasje vragen natuurlijk of je hem überhaupt op mag pakken voor je een tik op je neus krijgt.

Wat doe jij voor een goed gevoel?

Wat doe jij als je niet te genieten bent? Nog aanvullingen op dit lijstje? Laat het me hier onder even weten, dan probeer ik het uit.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen