Mag het een pondje meer zijn? 7 redenen om blij te zijn met wat extra spek

Mag het een pondje meer zijn? 7 redenen om blij te zijn met wat extra spek

Ik ken niemand die er niet de balen van heeft als hij of zij een paar kilootjes in aangekomen. Ik zelf baal er altijd flink van in ieder geval. Deze winter ben ook ik iets te veel gaan cocoonen bij de kachel met een lekker glaasje wijn en mijn hand in een zak chips.

De donkere dagen zorgen er ook voor dat ik ’s avonds niet erg actief meer ben. Resultaat: een extra rolletje gezelligheid boven mijn broekrand.

Eigen schuld, dikke rol

Voor de spiegel heb ik hier dan echt even de balen van. Vervolgens heb ik er weer de balen van dat ik mijn humeur zo laat verpesten door dat extra rolletje. Vooral omdat hier toch echt sprake is van een gevalletje ‘eigen schuld, dikke bult’. Of ‘eigen schuld, dikke rol’ kan ik beter zeggen denk ik.

Aangezien zo’n rolletje niet binnen een dag weg is en ik geen zin heb om iedere dag chagrijnig te zijn, heb ik een poging gedaan om het van de positieve kant te bekijken. En wat blijkt, er zitten echt voordelen aan wat voller zijn.

Kleine kanttekening: ik weet dat ik ook met dat extra rolletje geen overgewicht heb, maar ik denk dat iedereen het gevoel wel herkent.

1. Je bent weerbaarder tegen ziektes

Bepaalde studies tonen aan dat mensen met een matig overgewicht beter bestand zijn tegen ziektes dan mensen zonder overgewicht. Ook het herstel lijkt sneller te gaan door de extra energie die gehaald kan worden uit je vetweefsel. Een matig overgewicht is trouwens een BMI tussen de 25 en 29,9. Dat je het even weet.

2. Minder bang om aan te komen

Omdat je van jezelf al wat voller bent valt het minder op als je een kilootje aankomt. Hierdoor geniet je bijvoorbeeld veel meer van lekker uit eten gaan dan iemand die heel slank is en die erg zijn best doet om slank te blijven.

3. Gelukkiger

Mensen die wat voller zijn genieten over het algemeen meer van het leven omdat ze minder streng zijn voor zichzelf. Hierdoor ervaren ze minder stress. En hoe minder stress je ervaart, hoe gelukkiger je bent.

4. Zichtbaar genoten

Je kunt ontzettend balen van dat extra stukje vlees maar je kunt ook terug denken aan alle leuke dingen die je hebt gedaan waardoor dat rolletje ontstaan is. Dus als je last hebt van dat rolletje, neem een ‘trip down memory lane’ en geniet nog een keer van die mooie herinneringen.

5. Lekker zacht

Je bent lekker zacht (zijn mannen dol op) en je hebt een hoog knuffel gehalte. Kleine kinderen knuffelen bijvoorbeeld veel liever met die wat voller is. Maak mannen en kinderen blij en knuffel lekker veel!

6. Minder snel koud

Door het extra laagje wat je hebt, heb je het veel minder snel koud dan de magere mensen onder ons. Je bent eigenlijk beter geïsoleerd. Scheelt een hoop stookkosten. Eigenlijk ben je voor het milieu ontzettend goed bezig. Applaus voor jou!

7. Minder rimpels

Als je wat voller bent heb je ook in je gezicht meer vulling. Grote voordeel hiervan is dat je minder snel last hebt van rimpels. Jij hoeft voorlopig dus nog niet aan de botox. Scheelt een hoop pijn en geld.

Geen aanval

Met bovenstaande punten zeg ik natuurlijk niet dat alle slanke mensen minder genieten van het leven, slecht zijn voor het milieu en aan de botox zouden moeten. Ik probeer alleen de mensen die balen van hun pondje(s) meer te laten zien dat het maar is zoals je wilt zien.

Zie jij nog meer voordelen aan wat voller zijn? Laat het me hier onder even weten.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen