Doe je omgeving een lol: word een leuker mens met deze 4 tips

Doe je omgeving een lol: word een leuker mens met deze 4 tips

Heb jij ook van die dagen dat je alleen maar aan het brommen bent? Dat je snel geïrriteerd bent en dat het de schuld is van iedereen behalve jezelf?

Tijd om je omgeving een plezier te doen en aan de slag te gaan met onderstaande tips. Het is namelijk niet de schuld van de ander. Het is jouw leven dus jij bent verantwoordelijk. Jij kan er voor kiezen om niet de hele dag te brommen en geïrriteerd te zijn.

En het mooie is, als jij een leuker mens bent voor je omgeving, ben je een voorbeeld voor de mensen die je lief hebt. Ook zij kunnen er namelijk voor kiezen een leuker mens te zijn.

1. Zorg goed voor jezelf

Als je een kort lontje hebt is de kans groot dat je energieniveau niet op pijl is. Slaap je voldoende? Eet je gezond en beweeg je met regelmaat? Ga hier als eerste mee aan de slag. Als voldoende energie hebt kun je namelijk veel meer hebben en is het makkelijker om positiever in het leven te staan.

Dus zorg goed voor je zelf en zet jezelf wat vaker op de eerste plek. Dat klinkt misschien egoïstisch maar uiteindelijk heeft je omgeving er alleen maar baad bij.

2. Praat niet negatief over een ander

Ok, ik snap het wel. Soms is het gewoon heerlijk om lekker af te geven op een ander. Het geeft op korte termijn een goed gevoel om een ander de schuld te geven. Daarmee is het even niet jouw verantwoordelijkheid. Of het geeft je een goed gevoel om het te hebben over de sores van een ander omdat het dan even lijkt dat jij alles zo goed voor elkaar hebt.

Toch zit er een addertje onder het gras als je negatief praat over een ander. Nou ja, een addertje, een flinke wurgslang is het eigenlijk. Door een ander de schuld te geven neem je namelijk geen verantwoordelijkheid voor je eigen acties en gedrag. Zolang je dit niet doet sta je zelf niet aan het roer van je leven.

Als je ‘geniet’ van het leed van een ander door bijvoorbeeld te roddelen, geeft dit je al dan niet bewust een slecht gevoel over jezelf. Het is namelijk niet iets wat de schoonheidsprijs verdient. Dus zelfs als de roddel niet aankomt bij de persoon in kwestie, richt deze wel schade aan. Bij jou!

3. Heb aandacht voor je elkaar en je omgeving

Iets wat we tegenwoordig niet heel veel meer hebben: aandacht. We worden zo opgeslokt door onze smartphones en alles wat we daarmee kunnen dat we nog maar weinig aandacht hebben voor elkaar en onze omgeving. Kijk voor de grap maar eens om je heen in een restaurant of op het station. Bijna iedereen zit te turen op z’n eigen schermpje.

Soms zie je zelfs stelletjes zitten die zogenaamd romantisch uit eten zijn, allebei op hun eigen telefoon. Even een appjes sturen of hun tijdlijn checken. Hoe belangrijk kan dat nou zijn? Toch nooit belangrijker dan de persoon die tegenover je zit?

Heb dus wat meer aandacht voor de mensen om je heen. Luister echt als iemand wat vertelt in plaats van te wachten tot jij aan de beurt bent om te praten. Toon interesse en stel een vraag. Heb het fatsoen om je telefoon in je tas te laten als je bij je ouders op visite bent.

4. Hoe kan ik een ander blij maken?

Als iedereen zijn best wil doen om het leven van een ander beter te maken zouden er geen oorlogen meer zijn. Dan is namelijk alles mogelijk. Dus begin bij jezelf en stel je zelf geregeld de vraag: hoe kan ik het leven van deze persoon beter maken?

Dit hoeven geen hele grootse dingen te zijn. Iedereen is natuurlijk verantwoordelijk voor zijn eigen geluk. Maar als jij ervoor kan zorgen dat je iedere dag bij een of meer mensen een lach op hun gezicht kan toveren ben je al een held.

Stuur eens zomaar een kaartje, neem een boodschap mee voor je bejaarde buurman of verras je partner met een eigen gemaakt drie gangen diner. Er is zoveel kleins te bedenken wat voor een ander veel kan betekenen.

Word een leuker mens

Het hoeft dus eigenlijk helemaal niet ingewikkeld te zijn om een leuker mens te worden. Kies er gewoon voor. Zorg goed voor jezelf, ‘put on your happy face’ en denk wat vaker aan een ander.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen