Welke stress symptomen zijn er te herkennen?

Welke stress symptomen zijn er te herkennen?

Mensen die ziek worden door een teveel aan stress. Het lijkt wel vaker voor te komen dan ooit. Door de drukke levens die we leiden en de lat die we steeds hoger leggen krijgen we nauwelijks nog rust. Stress is dan ook een aandoening waar iedereen in de basis vatbaar voor is. Het kan dus ook jou overkomen.

Het is goed om te weten aan welke symptomen je stress kunt herkennen. Zo kan je al snel ingrijpen als je merkt dat de druk te hoog wordt in jouw leven. Daarmee voorkom je langdurige ziekte.

Fysieke stress symptomen

De kwalen waaraan je stress kunt herkennen kunnen zowel geestelijk als fysiek zijn. Je kunt je dus lichamelijk ziek voelen als je lange tijd blootgesteld wordt aan stress. Bekende verschijnselen zijn bijvoorbeeld buikpijn en hoofdpijn. Ook misselijkheid, hartkloppingen en oorsuizen worden vaak genoemd.

Minder bekende fysieke symptomen zijn koude handen en voeten, maar ook een trillend ooglid of slechter zicht. Al deze zaken kunnen erop wijzen dat je te veel druk voelt en daar gestrest van raakt. Omdat alle symptomen op zichzelf ook op iets anders kunnen duiden is het vaak een combinatie van de kwalen die op stress duidt.

Geestelijke stress symptomen

Stress brengt ook veel geestelijke kwalen met zich mee. Deze symptomen worden het meest geassocieerd met overspannenheid. Denk bijvoorbeeld aan angst- en paniekaanvallen. Veel mensen die een overvloed aan spanning in hun leven hebben gehad gedurende een periode krijgen hier last van.

Ook vergeetachtigheid is een bekend gegeven. Mensen zijn niet meer in staat op korte termijn zaken te onthouden. Dit wordt vaak ingegeven door vermoeidheid die ze voelen. Dit is ook een belangrijke reden achter de depressies waarin sommige mensen die blootstaan aan stress raken. Depressies zijn veel voorkomend onder mensen die overspannen zijn geraakt. Het is dan ook belangrijk tijdig aan de problemen te werken.

Reactie plaatsen