Simpele tips ter ontspanning

Simpele tips ter ontspanning

Stress bouwt zich langzaam in je op. Je bent niet van de ene op de andere dag overspannen. Hier gaat een flink lange periode van grote druk aan vooraf. Om van de stress af te komen moet je dus eigenlijk hetzelfde verwachten. Je zal een aantal dingen moeten doen en deze enige tijd moeten volhouden. Ontspannen is van al deze dingen misschien wel de allerbelangrijkste. Dit moet je namelijk de rest van je leven blijven volhouden. Ontspannen hoeft gelukkig in zijn geheel niet moeilijk te zijn. Je kunt het altijd en overal doen als je weet hoe de techniek werkt.

Zeg ook eens nee

Het klinkt misschien als een cliché, maar dit is echt de allerbelangrijkste tip. Als je te veel hooi op je vork neemt gaat het gegarandeerd een keer fout. Leer daarom zo snel als mogelijk jezelf aan om af en toe ook eens nee te zeggen. Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk doen. Dit kan geen enkel mens. Het zal misschien in het begin even lastig zijn, maar uiteindelijk zal je zelf merken hoeveel profijt je hiervan kan hebben. Je hoeft niet alleen nee te zeggen tegen leuke dingen. Je kunt ook nee zeggen op je werk op het moment dat je agenda vol zit.

Neem jezelf niet te serieus

Het is goed om zo nu en dan eens naar je leven te kijken en tot de conclusie te komen dat het allemaal wel meevalt. Een belangrijke reden waarom overspanning ontstaat is doordat je zelf naar de problemen gaat kijken alsof ze onoverkomelijk zijn. Door alles groter te maken dan het daadwerkelijk is zal dit ook op psychologisch vlak doorwerken. Het is dus belangrijk dat je af en toe kunt relativeren met betrekking tot je eigen leven. Kijk eens om je heen naar wat je allemaal wel hebt bijvoorbeeld. Dit zal direct effect hebben en rustbrengen in je leven.

Letterlijke ontspanning

Een truc die heel goed werkt is die waarbij je jezelf letterlijk ontspant. Dat doe je door je spieren eerst aan te spannen. Je kunt bijvoorbeeld proberen alle spieren die je hebt tegelijk aan te spannen en dan in een keer los te laten. Ook kan je je spieren één voor één aanspannen en ze vervolgens weer loslaten. Je zal merken dat dit een zeer ontspannend effect op je heeft. Zo zorg je dus letterlijk voor het wegvallen van de spanning die je hebt opgebouwd. Je kunt dit iedere dag wel even een keer doen om het maximale effect ervan te ervaren.

Meer tips ter ontspanning?

Op zoek naar meer tips ter ontspanning? Lees onderstaande artikelen dan even.

Hoe leer ik ontspannen? Praktische tips

Ontspanningsoefeningen tegen stress

Zijn pillen tegen stress dè oplossing? 

Reactie plaatsen