Wil jij nooit meer ongelukkig zijn?

Wil jij nooit meer ongelukkig zijn?

Van ongelukkig naar gelukkig

Veel mensen zijn ongelukkig, maar waarom? We hebben allemaal zoveel om ons heen waar we van kunnen genieten. Helaas zien we dit vaak niet en gaan we maar door en door. De truc is dus om genoegen te nemen met wat er IS en niet altijd maar bezig te zijn met de toekomst.

Als je die nieuwe functie hebt, dan pas kan je gelukkig zijn. Als je de perfecte partner hebt gevonden, dan heb je een reden om je gelukkig te voelen. Als je een miljoen om de bank hebt staan, dan zal het geluk je toe lachen.

Niets is minder waar. Want als je die dingen bereikt hebt zal er wel weer wat anders zijn dat nodig is om het 'gat' in jou te kunnen vullen. Je zal dus een andere manier moeten vinden om nooit meer ongelukkig te zijn.

Wil je nooit meer ongelukkig zijn?

Het klinkt heel cliché maar het vinden van geluk zit in jezelf. Door de uitdaging aan te gaan je eigen pad te bewandelen en niet die van een ander zal je steeds dichterbij je eigen kern komen. Iets wat in mijn ogen noodzakelijk is om écht gelukkig te zijn.

Het is dus niet de kunst om alles maar positief te zien en je (zogenaamd) nergens meer druk om te maken. Zo zit de wereld niet in elkaar. Het is juist de kunst om je uitdagingen aan te gaan. Durf te kijken in de spiegels die je dagelijks voorgehouden krijgt.

Heb de ballen om toe te geven dat je er naast zat en doe het de volgende keer anders. Door dit te doen ga je ontdekken wie je echt bent in plaats van te zijn wie je denkt dat je bent. Daar zit het grote verschil en ook daar zit het grote geluk.

Dus als je nooit meer ongelukkig wilt zijn is het enige wat je moet doen, jezelf durven zijn. Ik zeg niet dat je van de ene op de andere dag helemaal happydepeppie bent. Helaas werkt het niet zo. Je zal soms door diepe dalen gaan en afscheid moeten nemen van bepaalde mensen en bepaalde patronen. Jezelf vinden kost tijd. Vooral het loslaten van je oude ik (waarvan jij dacht dat jij dat was).

Toch, als je eenmaal je eigen pad bewandelt zal je merken dat de dingen waar je erg tegen op zag eigenlijk als vanzelf gaan. Op een of andere magische manier werkt het zo in de wereld. Dus wees niet bang en gun jezelf die weg naar geluk. You go for it!

Reactie plaatsen