Blijf jij je ongelukkig voelen?

Blijf jij je ongelukkig voelen?

Dat de ene dag beter is dan de andere, dat klinkt iedereen wel bekend in de oren. Maar als geen enkele dag meer goed voelt, wat is er dan aan de hand?

Het kan zijn dat je je altijd ongelukkig voelt. Dit is natuurlijk niet goed voor je gezondheid en de kwaliteit van jouw leven. Het is een belangrijke zaak dat je de oorzaak van je ongeluk opspoort en aanpakt.

Daar kun je mee beginnen door een aantal eerste stappen te zetten. Het is namelijk belangrijk dat je de zaken probeert om te keren zodat je weer beter in je vel komt te zitten.

Relativeer

Ongelukkigheid heeft veel met mindset te maken. Dit betekent dat het beeld dat je hebt niet direct klopt met de werkelijkheid. Misschien had je grote dromen en zijn die niet helemaal uitgekomen en voel je je daardoor mislukt.

Of kijk je om je heen en zie je allemaal mensen die verder staan in het leven dan jij. Ook dit kan een negatieve uitwerking op je gedachten hebben. Relativeren is dan ook de eerste stap die je moet zetten. Is de plek waar je wel bent of het leven dat je wel hebt wel echt zo slecht als je het je voorstelt?

Doe wat je gelukkig maakt

Ga op zoek naar het geluk. Je hebt misschien niet het leven dat je je wenst of wat je had gehoopt, maar er zijn nog voldoende zaken die je wel kunt doen. Ga daarom actief op zoek naar dingen die je gelukkig kunnen maken.

Laat je uiterlijk eens opknappen. Ga wat vaker naar het theater of naar het stadion. Bezoek musea. Ga met vrienden of familie uiteten zonder daar allerlei eisen en wensen aan vast te koppelen. Al snel zal je voelen dat je beter in je vel komt te zitten. Vanaf hier kun je alleen maar verder vooruit gaan.

Kies ervoor om je gelukkig te voelen

Het klinkt gek maar het is echt waar. Je kunt er simpelweg gewoon voor kiezen om je gelukkiger te voelen. Jij bent namelijk de baas over je gedachten en je gedachten bepalen hoe je je voelt. Als jij denkt dat je een loser bent, dan voel je je gegarandeerd een loser. Maar denk jij simpelweg dat je een leuk mens bent en dat je veel liefde te geven hebt, dan weet ik zeker dat je je ook zo gaat voelen.

Blijf jij je ongelukkig voelen?

Natuurlijk heeft ieder mens ups en downs. Dit is heel normaal. Maar blijf je je ondanks alles toch ongelukkig voelen? Schakel dan professionele hulp in. Het kan zijn dat je een burn-out of een depressie hebt en dit is zonder hulp moeilijk om uit te komen. Vaak zak je steeds verder weg in de negatieve spiraal en dat kan echt gevaarlijk zijn. Is dit het geval bij jou? Durf om hulp te vragen. Dat is het meest krachtige dat je kunt doen.

Reactie plaatsen