Ongelukkig op je werk? Dit kun je doen!

Ongelukkig op je werk? Dit kun je doen!

Ben jij ongelukkig op je werk?

Het lijkt niet zo'n groot probleem als je het niet helemaal naar je zin hebt op je werk. De dag uit zitten en dan lekker weer naar huis. Helaas vergeten veel mensen dat je het grootste gedeelte van de week bezig bent met je werk. Het is dus verschrikkelijk om iets te doen waar je niet gelukkig van wordt.

Wat het lastig maakt is dat veel mensen niet weten wat voor soort werk hun dan wel gelukkig gaat maken. Als je niet weet waar je warm van wordt laat je je vaak leiden door toevalligheden en kom je toch vaak ergens terecht waar je niet echt je ei kwijt kan.

Hoe weet je wat wèl bij je past?

Om te ontdekken wat bij je past is het cruciaal om te jezelf te kennen. Begin dus met de standaard vragen: wat voor een persoon ben ik? Wat zijn mijn goede en minder goede eigenschappen? Vanuit daar ga je kijken naar wat je leuk vindt om te doen. En vooral ook wat je niet leuk vindt om te doen. Beiden hoeven niet eens direct werkgerelateerd te zijn.

Als je dit allemaal op papier hebt staan kun je vaak in een oog opslag zien wat voor soort werk ongeveer bij je past. Misschien doe je nu wel kantoor werk terwijl je veel liever de handen uit de mouwen steekt. Het is belangrijk dat je in ieder geval open staat voor alle mogelijkheden. Als je iets echt wil is namelijk alles mogelijk!

Ongelukkig op werk door pestkoppen

Soms is het niet eens je werk wat je ongelukkig maakt. Het kan ook het reizen zijn waar je helemaal gek van wordt. Of je verveelt je dood met je collega's, of erger nog, je wordt gepest. In dit laatste geval zit je echt in een rot positie. Net alsof je weer op de middelbare school zit. Als je een beetje onzeker bent voelen de echte bloedhonden dat haarfijn aan.

Als je niks doet gaat het pesten door maar als je je baas inschakelt is de kans groot dat de pestkoppen een nòg grotere hekel aan je gaat krijgen. Wat kun je doen in zo'n situatie?

Kiezen tussen twee kwaden

Eigenlijk vrij weinig want het is kiezen tussen twee kwaden. Je kunt kijken of je kunt worden overgeplaatst naar een andere afdeling of regio maar vaak komt het er op neer dat je beter op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan.

Maar dit is niet altijd even makkelijk en brengt aardig wat stress met zich mee. Stiekeme sollicitatiegesprekken die niet altijd even soepel verlopen en vindt maar eens een leuke baan die ook in de buurt is en waar je net zoveel flexibiliteit hebt als in je huidige baan.

Maar toch, ook al kost het je een paar grijze haren, je gaat echt een andere baan vinden met collega's die wèl normaal kunnen doen. Die je respecteren voor wie je bent en om wat je doet. Mogelijk is het zelfs erg gezellig. Volhouden dus!

Reactie plaatsen