Sluit je af voor negatieve energie

Sluit je af voor negatieve energie

Wanneer je merkt dat je te maken hebt met negatieve energie om je heen, dan is het belangrijk om deze weg te halen. Het is niet nodig om hiervoor gespecialiseerd te zijn of bijzondere waardigheden te hebben.

Zoek rust en kalmte en zuiver je omgeving om duidelijke verbetering te voelen. Heb jij de laatste tijd het gevoel dat je niet verder komt? Het je het gevoel dat je positieve energie mist? Dan is het helemaal goed om de negatieve energie in je leven te gaan weghalen. Negatieve energie kan schade aanrichten aan je leven als je deze toelaat. Daarom is het zuiveren van negatieve energie het beste dat je voor jezelf kunt doen.

Het is goed mogelijk dat je, net als vele anderen, niet weet waar die slechte energie nu precies vandaan komt. Je weet niet precies waar het probleem zit. Toch, wanneer je eenmaal weet dat die verkeerde energie er is, dan heb je feitelijk de eerste stap al gezet om jezelf ervan te bevrijden. Hieronder lees je enkele van de meest effectieve manieren om de negatieve energie die jij voelt, te zuiveren:

1. Zuiver je huis met rook

Dit is een ceremonie die al jaren lang wordt gebruikt. Het verbranden van zogenaamde heilige kruiden, heeft bij een behoorlijk aantal situaties en gebeurtenissen geholpen om de slechte energie uit kamers en ruimtes te zuiveren. Het branden van kruiden zoals salie, wordt niet alleen gezien als een spiritueel gebruik, maar inmiddels ook als een wetenschap.

Dit komt omdat sommige kruiden bij het verbranden negatieve ionen afgeven, ook wel zuurstofatomen genoemd die bekend staan als elektronen. Deze ionen worden in de natuur effectief gecreëerd door de natuurlijke bronnen water, lucht en zonlicht. Hierdoor geven deze ionen, wanneer ze vrijkomen bij het verbranden, hetzelfde gevoel van kalmte dat je voelt bij het inademen van frisse lucht.

2. Plaats kristallen in je huis

De tijd dat men sceptisch was over de werking van kristallen is gelukkig voorbij. De wetenschap heeft inmiddels de meetbare effecten van kristallen bewezen. Voor het zuiveren van energieën zijn met name de donkere kristallen zeer geschikt, zoals de Obsidiaan, de Onyx, de Amethist of het Tijgersoog.

Ze weren negatieve energie uit je huis en reinigen je aura. Wanneer je kristallen plaatst kunnen deze je bewustzijn verhogen, je creativiteit een boost geven en stress verlagen. Maar weet wel dat de werking van kristallen alleen invloed heeft, wanneer je een open houding hebt en met een positieve intentie de werking toelaat.

3. Gebruik etherische oliën

Etherische oliën, zoals mirre en sandelhout bevatten zeer krachtige eigenschappen die energieën reinigen. Daarnaast ruiken deze oliën heerlijk. Je geestelijke en fysieke toestand worden door de geuren met elkaar verbonden en dat geeft positiviteit in je hoofd en in je huis.

4. Praat liefdevol tegen jezelf

Anders gezegd, maak positieve affirmaties. Daarmee wordt bedoeld, het op een positieve manier accepteren van jezelf door middel van het hardop uitspreken van bevestigende en goedkeurende woorden. Wanneer je positief denkt, dan trek je positieve energie aan. Op deze manier start je op een laag niveau met het verwijderen van de negatieve energie uit jezelf en je omgeving.

Je brein is gewend om te handelen naar je gedachten. Train je hersenen om vaker te reageren op positieve gedachten en negeer de negatieve. Zodra je een positief denkpatroon hebt, wennen je hersenen daaraan. En na een tijdje zul je merken dat je onbewust veel positiever in het leven staat. Alles draait om het oogsten van hetgeen je zaait. Ofwel, positief denken en positieve energie om je heen verzamelen door positief gedrag te vertonen.

5. Mediteer om slechte energie te elimineren

Zoals je nu weet, zijn je hersenen best wel kneedbaar. Het idee dat je jouw manier van zijn niet kunt veranderen, dat mag je meteen vergeten. Jouw brein kan heel veel veranderen! Mediteren is een manier om je volledig te kunnen concentreren op je gemoedsrust. Het is een activiteit waarmee je volledig in het moment komt, je mag het moment volledig gaan beleven. Zodra je bij jezelf herkent in welke staat je vandaag bent en je bent daar rustig en tevreden onder, dan ontdoe je jezelf van de energie die jou niet dient.

Energie die je onderdrukt en je niet goed genoeg laat zijn, krijgt zo geen kans meer om jou te beïnvloeden. Anders gezegd, stop met je zorgen te maken over het verleden, over wat er was of over wat er misschien nog gaat komen. Geniet van jouw leven in het nu, dat is wat zekerheid biedt en wat jou gelukkig maakt.

6. Doe ademhalingsoefeningen

Wanneer je ademhaalt, voorzie je je bloed van zuurstof en weet je beter hoe jij je echt voelt. Dit komt omdat je aura uitzet wanneer je diep adem haalt. Dit helpt dus ook om je slechte energie te elimineren. Het is een oefening die je kunt uitvoeren terwijl je mediteert of wanneer je het gevoel hebt dat je gestrest bent.

Het doen van ademhalingsoefeningen is een van de meest effectieve manieren om negatieve energie uit jezelf los te laten. Je hoeft slechts 20 keer langzaam en diep in te ademen. Je zult voelen hoe de nieuwe, zuivere lucht je longen binnendringt.

Wees wel voorzichtig, want wanneer je longen een verminderde weerstand hebben, zul je de eerste paar keer een gevoel van duizeligheid kunnen ervaren. Begin daarom rustig totdat je lichaam zich aanpast terwijl jij je ontspant.

7. Zing

Zingen geeft energie, vrolijkheid en is een goede activiteit om de gezondheid van je geest en lichaam te bevorderen. Het geeft een gevoel van je goed voelen. Zingen helpt daarnaast om de bloeddruk te verlagen en je ontwikkelt een betere longcapaciteit. Kortom, het zorgt voor een positieve energie die meer gaat stromen. Plus je kunt tegelijk zingen en andere activiteiten uitvoeren. Je hoeft er dus ook geen tijd voor in te plannen.

8. Wandel door de natuur

We gaan even terug naar het verhaal over de negatieve ionen en hun snelle en gemakkelijke manier om negatieve energie uit je omgeving uit te schakelen. Een ideale plek waar heel veel van deze ionen te vinden zijn, dat is bij moeder natuur. De natuur geeft veel gezondheidsvoordelen, om te beginnen is het stress verlagend. Een wandeling in de natuur, laat je lichaam meer endorfines aanmaken. Dit helpt je om je zelfverzekerder te voelen en geeft weerkracht om moeilijke dingen in het leven onder ogen te zien.

9. Bezoek de kust

Wanneer je dicht bij een waterbron bent, heeft dat veel voordelen. Zowel voor je gezondheid als voor je gemoedstoestand. Een wandeling langs de kust kalmeert en is een vorm van meditatie. Het geeft een gevoel van zuiverheid en frisheid.

Wandelen langs een rivier biedt net zo goed voordelen, ook hier ontvang je een grote hoeveelheid negatieve ionen die helpen om negatieve energie te verwijderen. Maar er bestaat geen twijfel over het bijzondere gevoel dat de onmetelijkheid van de zee omvat.

Aan het werk!

Weet dat positieve energie niet vanzelf naar je toe komt. Je zult er open voor moeten staan en de wil moeten hebben om je leven te veranderen om de dingen anders te kunnen zien en aan te pakken. Zorg dus voor een positieve houding en er zullen hele mooie dingen gebeuren.

Miriam
Door

Miriam

op 23 May 2020

Mooi artikel. Bedankt!

Reactie plaatsen