Maakt geld gelukkig? Deze vier 'aankopen' wel!

Maakt geld gelukkig? Deze vier 'aankopen' wel!

Maakt geld gelukkig of juist niet? De meningen zijn er over verdeeld. Volgens mij kun je pas echt oordelen als je allebei hebt meegemaakt. Zo arm als een straatrat en zo rijk als Dagobert Duck.

Hele arme mensen zullen zeggen dat geld gelukkig maakt. Het is namelijk een hele zorg om geen geld te hebben. Om nooit iets leuks te kunnen doen en ieder dubbeltje te moeten omdraaien. Het lijkt me echt ontzettend zwaar en stressvol.

Hele rijke mensen zullen zeggen dat geld niet gelukkig maakt. Als je namelijk heel veel geld hebt komen er weer andere problemen. Je maakt je er altijd zorgen om dat je het geld misschien ooit wel weer kwijt raakt.

Je weet nooit of iemand een echte vriend is en sommigen moeten zelfs vrezen voor hun leven. Altijd maar kunnen doen wat je wilt laat niks meer te wensen over. Hoe erg is dat? Dat je eigenlijk niks meer hebt om naar te verlangen?

De waarheid ligt in het midden

Maakt geld gelukkig? De waarheid zal ergens in het midden liggen. Ik denk dat geld zeker gelukkig kan maken. Tot op zekere hoogte tenminste. Eigenlijk moet je precies genoeg geld hebben om je er geen zorgen over te hoeven maken. De zorg dat je te weinig hebt of de zorg dat je te veel hebt. Voor iedereen zal die grens anders liggen.

De een hecht weinig waarde aan materiële zaken en heeft bij wijze genoeg aan een dak boven zijn hoofd en fijne mensen om zich heen. De ander hecht meer waarde aan luxe en heeft als ondergrens een vrijstaande woning en een BMW voor de deur.

Toch is het mooi om voldoende geld te hebben. Met voldoende geld kun je namelijk de volgende dingen doen die wel ècht bijdragen aan jouw gelukservaring.

1. Mooie herinneringen kopen

Als je voldoende geld hebt kun je bij wijze van mooie herinneringen kopen. Je kan verre reizen maken en wat zien van de wereld. Deze ervaringen worden herinneringen die niemand je meer afneemt voor de rest van je leven. Een mooie investering dus.

Nou is het natuurlijk niet zo dat je met een dagje naar de kinderboerderij minder goede herinneringen creëert maar je begrijpt mijn punt wel neem ik aan.

2. Investeer in jezelf

De allerbeste investering die je kan doen is de investering in jezelf. In je eigen ontwikkeling. Als je geld hebt heb je de mogelijkheid om een opleiding te volgen om te gaan doen wat je eigenlijk altijd al wilde. Of je zoekt een goede coach die jouw laat zien en ervaren waarom je de dingen doet die je doet en hoe je kunt werken aan jezelf om een gelukkiger mens te worden.

3. Maak je leven makkelijker

Als je genoeg geld hebt kun je zorgen dat je leven makkelijker wordt. Investeer in bepaalde gadgets waardoor bepaalde dingen automatisch gaan en jij je er niet meer druk om hoeft te maken. Dit soort dingen kunnen je tijd schelen. Tijd die je nuttiger kan besteden. Aan het creëren van mooie herinneringen bijvoorbeeld. Het enige wat je namelijk niet kan kopen met geld is tijd.

4. Geef!

De laatste maar zeker een van de belangrijkste. Als je genoeg geld hebt, deel het dan met anderen. Als je de mogelijkheid hebt om de wereld een stukje mooier te maken, doe dit dan. Los van dat je het leven van andere mensen positief kan beïnvloeden, geeft het delen met anderen het fijnste gevoel wat er bestaat. Het gevoel dat je een verschil maakt. Een van de belangrijkste redenen van ons bestaan in mijn ogen.

Wat vind jij? Maakt geld gelukkig? Ik ben benieuwd naar jouw aanvullingen op dit lijstje.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen