Ontdek wat jij nou écht wilt doen

Morgen ben ik jarig. 33 jaar oud alweer. De meeste groene blaadjes zijn er nu wel vanaf. Niet dat ik moeite heb met ouder worden hoor. Zolang ze me bij de Plus nog vragen om mijn legitimatie als ik een fles wijn haal valt allemaal wel mee volgens mij.

Morgen dus weer een jaartje ouder. Nou ja, eigenlijk gewoon een dagje ouder dan vandaag maar wel een ander cijfertje. Waar ik het vandaag nog kan omkeren naar 23 kan ik dan morgen niet meer. Niet dat dat wat uitmaakt natuurlijk. Het is zoals het is.

Vroeger

Grappig dat je je vroeger weken verheugde op je verjaardag. Nu vier ik het niet eens echt meer. Natuurlijk wel met een gezellig ontbijtje en een taartje later op de dag maar dat is meer voor de kinderen. Die vinden het natuurlijk helemaal geweldig om mij wakker te zingen, cadeautjes te geven en taart te eten. Vanmiddag hebben we nog snel even wat kleine dingetjes gekocht zodat de jongens mij morgen lekker veel cadeautjes kunnen geven. Ik heb de cadeautjes natuurlijk net wel zelf staan inpakken. En morgen mijn acteertalenten laten zien als ik ze vervolgens weer mag uitpakken. Wat je wel niet doet voor je kroost.

Terug kijken

Oudejaarsavond. Voor mij altijd een momentje dat ik terug kijk naar hoe afgelopen levensjaar is geweest. Na kort beraad is de conclusie dat mijn 32ste levensjaar de boeken in kan als een goed en vooral leerzaam jaar. Ik heb veel leuke dingen gedaan en meegemaakt en ik heb fijne en lieve mensen om mij heen. En iedereen in mijn omgeving is gezond gebleven. Ook niet geheel onbelangrijk.

Toch is het mooiste in mijn 32ste levensjaar dat ik ben gaan inzien dat ik alles kan doen wat ik wil. Zo lang ik maar actie onderneem in de juiste richting. Ook is het heel waardevol voor mij dat ik de wereld een stuk positiever kan bekijken. En mij daarbij bewust ben van hoe ik daarmee mijn omgeving positief beïnvloed.

Mindere momenten

Natuurlijk zijn er mindere momenten geweest. Dat was vooral omdat ik zo ontzettend zoekende was naar wat ik nou wilde doen. Ik wilde zo graag weten wat bij me past dat ik het ging forceren. En dan ga je dingen doen vanuit de verkeerde beweegredenen. Gelukkig leiden mindere momenten vaak tot hele mooie dingen en doe ik nu eindelijk wat voor de volle 100% klopt.

Dat ik mensen wil helpen is altijd een rode draad geweest in mijn werk maar ik heb het nooit op de juiste manier kunnen plaatsen. Ik belande daardoor vaak in ondersteunende rollen die uiteindelijk niet voldoende uitdaging boden. Gevolg was dat ik me ging vervelen en ik me weer begon af te vragen wat ik dan in godsnaam wél wilde doen. Achteraf allemaal heel logisch maar als je er midden in zit zie je het echt niet.

Als jij je herkent in bovenstaande en ook zoekende bent in wat je nou echt wilt doen met je leven, neem dan onderstaande 5 tips van mij aan.

1. Erken dat je niet happy bent

Accepteer dat je niet happy bent met wat je nu doet. Door dit te accepteren kom je open te staan voor veranderingen. Accepteer daarnaast dat je echt niet van de ene op de andere wel zal weten wat je wilt. Dit heeft tijd nodig en dat is prima.

2. Besef dat je niet de enige bent

Mij heeft het veel rust gegeven toen ik merkte dat er heel veel mensen zijn die niet happy zijn met wat ze doen maar geen idee hebben wat ze dan wél willen. En rust een beetje een taboe op maar op het moment dat jij er over begint te praten komt iedereen met zijn verhaal. Wie weet krijg je nog wat goede tips uit een onverwachte hoek.

3. Leer naar je gevoel te luisteren

Vraag jezelf af waarom je niet weet wat je wilt. Heb je je aangepast aan de wensen van je omgeving? Heb je niet voldoende naar je eigen gevoel geluisterd en heb je je laten leiden door toevalligheden? Om er achter te komen wat echt bij je past moet je leren luisteren naar je gevoel. Vraag je je bij iedere keuze die je maakt af of het iets is wat echt bij je past of dat het iets is wat je omgeving van je verwacht.

4. Heb schijt aan je omgeving

Ik weet zeker dat heel veel mensen zich afvragen waarom ik nu doe wat ik doe. Het wijkt namelijk behoorlijk af van wat ik voorheen deed. En als je afwijkende dingen gaat doen trekken mensen hun wenkbrauwen op. Gewoon lekker schijt aan hebben. Voordeel is dat de meeste mensen het toch niet recht in je gezicht zeggen. Weet dat jouw omgeving jou niet gelukkig kan maken, jij bent de enige die dat kan doen. En ik kan je met zekerheid zeggen dat je dit niet wordt door te blijven doen wat je omgeving van je verwacht.

5. Ga dingen doen die je spannend vindt

Ga dingen doen die je voorheen niet deed. Ga buiten je comfort zone. Nieuwe dingen leren je ontzettend veel over jezelf. Ze geven je zelfvertrouwen, je leert nieuwe mensen kennen en je manier van denken verandert. En dit alles zal 100% bijdragen aan je zoektocht naar wat jij écht wilt.

Ik hoop dat je wat hebt aan bovenstaande tips. Mij hebben ze in ieder geval gebracht dat ik in mijn 33ste levensjaar eindelijk kan doen waar ik echt happy van word. Jullie lastig vallen met mijn gezever.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen