Op zoek naar motivatie om af te vallen? Met deze simpele tip hou je vol!

Op zoek naar motivatie om af te vallen? Met deze simpele tip hou je vol!

Heb jij ook vaak op zondag avond allemaal voornemens waar je maandag mee wilt starten? Gezond eten, naar de sportschool, minder drinken, minder snoepen? Verdwijnen die goede voornemens in de loop van de week alweer?

Schaam je niet. Dit heeft bijna ieder mens. Dit komt omdat we vaak keuzes maken die ons op korte termijn blij maken. Ook al weten we dat we die keuze niet moeten maken om op lange termijn gelukkiger te kunnen zijn.

Je kiest dus eigenlijk vaker voor genot dan voor geluk omdat genot makkelijker te realiseren is. Daarom is de motivatie om af te vallen of om andere doelen te bereiken soms zo lastig te vinden.

Een paar kilootjes

Voorbeeld. Jij wil graag wat kilootjes kwijt omdat je dan lekkerder in je vel komt te zitten. Om dit voor elkaar te krijgen moet je dus opletten wat je eet en in beweging komen. Op zich niet heel ingewikkeld zou je denken.

Maar na een lange dag hard werken kom je moe thuis en heb je nul komma nul zin om die salade te maken die je had zien staan in dat tijdschrift.

Ook moet je bijna huilen bij het idee dat je straks ook nog naar de sportschool moet. Je hebt al zo’n zware dag gehad met die deadline. Daarnaast is je baas ook nog eens enorme klootzak waarbij je het nooit goed kan doen.

Lekker bankhangen

Eigenlijk heb je het wel verdiend om vanavond met een bord pasta carbonara op de bank te ploffen en tot rust te komen bij de herhaling van All you need is love. Je gaat morgen wel die rare salade maken en naar de sportschool.

Genot of geluk?

Herkenbaar? Voel je niet rot. Veel mensen kiezen in dit soort situaties voor genot. Genot is namelijk een behoefte die op korte termijn bevredigd kan worden. Helaas is het zo dat als je kiest voor genot je geluk vaak in het geding komt.

In het geval van afvallen word jij namelijk gelukkiger als je lekkerder in je vel zit. Maar als jij steeds keuzes maakt die zijn gericht op genot ga jij niet afvallen en dus gelukkiger worden.

Stel jezelf de vraag

Stel je zelf dus geregeld de vraag: kies ik nu voor genot of kies ik voor geluk? Deze keuze klinkt al een stuk beter en makkelijker dan: kies ik voor een zak chips of kies voor een appel?

Door jezelf deze vraag te stellen krijg je heel helder wat goed voor je is en wat niet. Je weet dat als je kiest voor genot dit ten koste gaat van je geluk op langere termijn.

Motivatie om af te vallen

Dit moet de beste motivatie zijn om toch die salade te maken en jezelf naar de sportschool te slepen. De gelukkige versie van jezelf zal je dankbaar zijn.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen