Motivatie is een bitch

Yes! Ik ben er helemaal klaar voor. Het gaat me deze keer écht lukken. Komende maanden wil ik gemotiveerd blijven, mijn zwembandjes wegwerken en ontzettend strak en gespierd worden.

Mijn nieuwe flitsende sportoutfit hangt in de kast. Het nieuwste dieet slash fitness boek ligt als bijbel naast mijn bed. De knop is volledig om. Powerrrrrr!!!!

Zo begint het bij mij altijd. Ik start super gemotiveerd en ben er van overtuigd dat het me deze keer echt gaat lukken.

Probleem is alleen dat die eerste motivatie verdwijnt als sneeuw voor de zon als er bijvoorbeeld een etentje wordt gepland. Die avond mag ik dan wel een beetje smokkelen. Een heel klein beetje.

Goede moed

Tijdens het etentje kijk ik vol goede moed in de kaart. Eigenlijk zou ik soep moeten nemen als voorgerecht, bouillon ofzo. Maar dat vind ik eigenlijk niet zo lekker. En om geld te betalen voor iets wat ik helemaal niet lekker vind gaat natuurlijk nergens over. Ik bestel de garnalen kroketjes. Zit vis in. Ook best gezond.

Als hoofdgerecht moet ik eigenlijk ook gaan voor vis. Ze hebben tonijn op de kaart staan. Met witte rijst. Als tonijn medium wordt gebakken lijkt het een beetje op biefstuk. Hmmm ik heb eigenlijk veel meer zin in biefstuk.

Maar waarom op biefstuk lijkende vis bestellen terwijl ze ook echte biefstuk hebben? Tonijn is trouwens giftig heb ik laatst ergens gehoord. Het wordt de biefstuk. Met friet in plaats van rijst. Ik bestel er een glas witte wijn bij. Eentje mag wel. De garnalen moeten zwemmen.

Het eerste glaasje wijn

Na het eerste glaasje wijn en de garnalen kroketjes ben ik teleurgesteld in mezelf. Ik had gehoopt dat ik wat sterker zou zijn en de bouillon en een spa rood had besteld. Na het tweede glas wijn slaat mijn teleurgestelde gevoel om in een gevoel van ik-heb-het-toch-al-verpest-dus-kan-ik-net-zo goed-helemaal-los-gaan.

Zelfs van mijn voornemen om geen frietjes te eten (en zeker niet met mayonaise) blijft niks meer over. En je kunt al wel raden wat ik voor een toetje neem. Witte chocolade cheese cake met frambozen.

Herkenbaar?

Kun je je een beetje herkennen in bovenstaande? Heb je hier de dag erna ook altijd zo’n spijt van? Lees dan eens dit artikel. Dan hoef je je de volgende keer niet zo schuldig te voelen.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Het grote geheim achter succes - Change of Heart
Door

Het grote geheim achter succes - Change of Heart

op 27 Jan 2017

[…] Motivatie is een bitch […]

Onderschat nooit de kracht van een compliment - Change of Heart
Door

Onderschat nooit de kracht van een compliment - Change of Heart

op 27 Jan 2017

[…] Motivatie is een bitch […]

Doorbreek je slechte gewoontes in 7 simpele stappen
Door

Doorbreek je slechte gewoontes in 7 simpele stappen

op 06 Apr 2017

[…] Motivatie is een bitch […]

Reactie plaatsen