12 redenen waarom je blij wordt van de lente

Ik vind het zo bijzonder. Wanneer de temperatuur boven de tien graden uitstijgt en de eerste lentezon door de grauwe grijze winterwolken heen breekt staat iedereen acuut tien keer positiever in het leven. 

We duiken met z’n allen massaal de tuin in en poetsen in record tempo de groene aanslag van onze tuinsets. We liggen nog net niet in onze bikini in de achtertuin.

Dat heeft de natuur toch mooi geregeld. Die massale zin om te leven als het einde van de winter in zicht is. Eigenlijk de beste tijd van het jaar. Over een paar weken zijn we weer gewend aan het warmere weer en zal het niet lang meer duren voordat we weer met z’n aan het klagen zijn dat het zo warm is. Ook al hebben we in Nederland maar een stuk of zes echt warme dagen per jaar.

Tot die tijd wil ik het blije gevoel dat de lente met zich meebrengt nog even vasthouden. Daarom hier onder 12 redenen waarom het voorjaar zo heerlijk is.

1. Baby beesten

Je moet nu voor de grap naar een kinderboerderij gaan. Overal pasgeboren baby beesten. Lammetjes, kalfjes, biggetjes en kuikentjes. Te schattig voor woorden. Als je daar niet blij van wordt zit je mentaal echt in een heel donker hol.

2. Vogels fluiten

Als je ’s ochtends wakker wordt, hoe vroeg het ook is, de vogels verblijden je al met hun gekwetter en gezang. Stukken beter dan in de winter. Dan heb je als je op staat het gevoel dat je het enige levende wezen bent op de hele planeet. Ook al is het al acht uur.

3. Zin om te bbq-en

Na twee keer bbq-en ben ik er zelf vaak wel weer klaar mee maar toch is het vooruitzicht om de bqq weer aan te kunnen slingeren enorm aantrekkelijk. Gezellig met vrienden, een stokbroodje en een glaasje wijn, heerlijk tot laat buiten zitten. Ik kan niet wachten.

4. Langer licht

Heerlijk vooruitzicht om te weten dat je straks na het eten nog lekker naar buiten kan. Net alsof je van de natuur iedere dag een paar uur extra krijgt. Lekker een stuk wandelen, de tuin aan kant maken of met een boek in de hangmat.

5. Nieuwe garderobe

Hier wachten we al maanden vol smart op. We mogen weer shoppen! We kunnen weer (zonder te liegen) tegen onze partners zeggen dat we niks meer hebben om aan te trekken. Het is namelijk waar.

Het voorjaar verdient een spiksplinternieuwe garderobe. Inclusief nieuwe pumps, sandalen, slippers en peeptoes met sleehak. Al is je partner waarschijnlijk niet helemaal happy met dit laatste paar schoenen. Wat mannen toch tegen sleehakken hebben is me een raadsel.

6. Zonder jas naar buiten

De eerste keer zonder jas naar buiten is altijd een mijlpaal. Gewoon naar buiten lopen zonder je eerst helemaal in te moeten pakken. Het officiële afscheid van de winter. De volgende stap is rokjesdag. Fijn vooruitzicht.

7. Het niet meer koud hebben

Eindelijk is het weer tijd voor een warm lijf. Geen dikke truien en jassen meer noodzakelijk en geen koude voeten meer in bed. Menig man zal hier blij om zijn. Geen schrikeffecten meer als vrouwlief haar voeten warmt aan zijn benen.

8. Blije mensen

Hoe je het ook went of keert, in de lente zijn mensen gewoon gelukkiger. Weg met die chagrijnige wintersmoelen. Tijd voor een lach op je gezicht en het zeggen van goedendag tegen iedereen die je tegenkomt op straat.

9. Geur van de lente

Als je toch de geur van de lente in een flesje zou kunnen vangen zou ik het iedere dag dragen. Wat is dat toch heerlijk. De geur van dat de goede tijd er aan komt. Ik hou ervan.

10. Stampotten weg

Eindelijk een einde aan die eeuwige stamppotten. Er zijn natuurlijk mensen die heel blij worden van boerenkool met een kuiltje jus maar geef mij maar een lekkere zomerse salade. En dan het liefst in de zon op een gezellig terrasje.

11. Zin om op te ruimen

Zelfs de grootste rommelkont heeft in het voorjaar zin om op te ruimen. Kasten worden uitgemest, zolders worden opgeruimd en alle winterspullen worden opgeborgen. Ik weet niet hoe het werkt maar het geeft een fantastisch gevoel.

12. De kleuren van de lente

Wauw wat zijn ze mooi. De eerste groene blaadjes, de eerste bloesem aan de bomen en de eerste krokusjes die dapper groeien tussen de sombere kleuren van de winter. Na een paar maanden kale bomen zijn de eerste kleuren van de lente een verademing.

Genieten!

Volgens mij zijn bovenstaande punten genoeg om je bij voorbaat een goed gevoel te geven. Misschien heb jij nog een mooie aanvulling? Laat het met hier onder even weten!

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen