Eenvoudig leven

Eenvoudig leven

Het leven is tegenwoordig erg druk en hectisch. We vliegen allemaal van hot naar her en als we daar zijn vliegen we nog wat verder. De hele dag zijn er prikkels die ervoor zorgen dat we snel zijn afgeleid en veel stress ervaren.

Ook de technische ontwikkelingen zorgen ervoor dat we leven op hoge snelheid. Alles kan. En omdat alles kan, willen we ook alles. Het liefst gisteren nog.

Helaas vergeten de meeste mensen dat wij als met niet in dit hoge tempo mee ontwikkelen. We kunnen die snelheid en prikkels helemaal niet aan. Resultaat: veel mensen raken overspannen en krijgen vervolgens een burn-out. Je geest en je lijf dwingen je op deze manier om rustig aan te doen.

Ik kan je vertellen, dit is niet een prettige les om te ervaren. Het kost ontzettend veel (kostbare) tijd om er weer boven op te komen.

Voorkom een burn-out met een eenvoudiger leven

Het is beter om op tijd een eenvoudiger leven te gaan leiden. Leven in een lagere versnelling waardoor je meer rust inbouwt. Rust om alle prikkels die je krijgt te verwerken maar zeker ook rust om stil te staan bij al het moois in het leven. En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat. Gelukkig zijn. Dat is in mijn ogen het enige wat telt.

In onderstaande artikelen vind je alles over een eenvoudig leven. Ik geef je inzichten, handvatten en tips die je gaan helpen bij het eenvoudiger maken van jouw leven. Het klinkt heel makkelijk maar het is voor veel mensen een flinke dobber.

Het heeft namelijk alles te maken met loslaten. En helaas zijn we daar als mens niet zo goed in. Het liefst houden we alles onder controle en dat is precies wat je moet leren om minder te doen als je een eenvoudig leven wilt leiden.
Reactie plaatsen