Van droom naar werkelijkheid: 6 handige tips

Van droom naar werkelijkheid: 6 handige tips

Je hebt een droom. In je hart weet je dat deze droom echt kan worden. Je weet alleen nog niet precies hoe. En daarbij komt dat je haast aan de dunne raakt van angst. Angst om je droom kenbaar te maken en buiten je comfort zone te treden.

Zodra je je droom uitspreekt zijn er een aantal mensen die je dom vinden. Je zekere leven opgeven voor een droom. Hoe naïef kun je zijn? Nou, ik zal je eens wat vertellen je bent pas echt dom en naïef als je je hart niet volgt.

Maar hoe maak je je droom dan in godsnaam realiteit? Als je moederziel alleen op het eiland van prille dromen staat? Lees onderstaande tips en maak van je eiland een tropisch oord waar iedereen wil zijn.

1. Geloof in jezelf

Het voelt heel gek om te denken en het is nog gekker om hardop tegen jezelf te zeggen maar jij kan dit waarmaken. En zodra je het hardop tegen jezelf kan zeggen en ook echt weet dat je het waarheid is brengt dit een enorme rust met zich mee. Zodra je even twijfelt doordat iets niet loopt zoals gepland kun je terug vallen op dit gevoel. Het gevoel dat zegt dat alles komt goed. En dat komt het ook. Of het nou linksom of rechtsom is. Zolang jij blijft geloven in jezelf kom je er echt. Dat is namelijk de Wet van aantrekkingskracht. En een wet is een wet.

2. Deel met de juiste mensen

Zonder de ideeën, inzichten en hulp van andere mensen kom je er niet. Je moet er alleen voor zorgen dat je het deelt met de juiste mensen. De juiste mensen zijn de mensen die vertrouwen in je hebben. Mensen die weten hoe ze jou het beste uit jezelf kunnen laten halen. En bovenal, mensen die geloven in jouw droom. Mensen die niet in jouw droom geloven moet je buiten beschouwing laten. Vooral in het prille stadium van het waarmaken van jouw droom is het belangrijk de azijnzeikers uit de buurt te houden. Deze mensen brengen je aan het wankelen en laten je twijfelen aan jezelf. En twijfel is juist net iets wat je niet nodig hebt.

3. Laat kritiek links liggen

Wanneer je kritiek krijgt, en dat ga je krijgen, leer hiermee om te gaan. Hoor aan wat een ander te zeggen heeft (iedereen mag zijn mening hebben) maar laat de mening van een ander niet jouw mening worden. Bedenk je goed dat niemand jou volledig kent (veel mensen kennen zichzelf niet eens) dus geen enkele mening, goed of slecht, is waarheid.

Als je merkt dat je ‘last’ hebt van een bepaalde mening, probeer er dan objectief naar te kijken. Is er echt iets wat jij anders had moeten aanpakken? Bedank de persoon in kwestie voor het inzicht en neem dit dan mee voor de volgende keer.

Is de betreffende mening iets wat bij de ander ligt (bijv. jaloezie of gebrek aan kennis) probeer het dan los te laten en zeker niet jouw mening over jezelf negatief te laten beïnvloeden.

4. Maak je dromen levendig

Maak je dromen zo levendig als ze maar kunnen zijn. Hoe duidelijker het beeld is wat je hebt, hoe beter het gevoel is wat je er bij hebt. En als je op je gevoel kan vertrouwen is het een verdomd handig kompas. Dus mediteer, affirmeer en visualiseer. Of maak een moodboard als je wat praktischer van aard bent.

5. Focus

Probeer niet twintig dingen tegelijk te doen. Focus je op het belangrijkste ding. Zonder focus doe je van alles een beetje en dat is niet goed genoeg om je droom werkelijkheid te laten worden. Laat je dus niet afleiden door de kleine dingetjes, voor je het weet is de dag weer voorbij en heb je eigenlijk weinig vooruitgang geboekt. Dus heb volledige focus op waar je goed in bent en probeer wanneer je de middelen hebt de rest uit te besteden.

6. Gewoon doorgaan

Zit het je tegen? Ben je de weg kwijt geraakt? Heb je twijfels? Ga terug naar de basis van je droom en het gevoel wat je hierbij hebt. Vervolgens ga je gewoon door. Zie tegenslag niet als een eindpunt van je droom maar als een verplichte les die je moet leren. Vaak merk je bij een tegenslag dat het een reactie is op iets wat je niet vanuit de juiste intenties hebt gedaan. Sta dus even stil bij wat je intenties zijn en volle kracht vooruit.

Hup, aan de slag!

En? Weer voldoende vertrouwen en zin om aan de slag te gaan met je droom? Ik wel in ieder geval! Ik ben overigens heel benieuwd naar wat jouw droom is. Laat je het hier onder even weten?

Mocht je trouwens hulp nodig bij het ontdekken van je droom of ben je het spoor bijster en wil je graag een zetje in de juiste richting? Stuur me even een mail info@changeofheart.nl Ik help je graag verder.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen