Niks mis met een beetje lief zijn voor jezelf!

Niks mis met een beetje lief zijn voor jezelf!

Af en toe moet je een beetje lief zijn voor jezelf. Helemaal als je de neiging hebt behoorlijk hoge eisen te stellen. Hieronder 24 waarschijnlijk zeer herkenbare voorbeelden waar we (soms stiekem) wat milder zijn voor onszelf. 

Hé, het is ok…..

1. Om af en toe de was gewoon in de droger te mikken omdat je geen zin hebt om al die onderbroeken en sokken met een knijper op te hangen.
2. Om heel hard te roepen dat de schijf van vijf totaal achterhaald is als je kinderen voor de derde keer die week alleen macaroni zonder saus willen eten.
3. Om jezelf wijs te maken dat die kilo extra op de weegschaal komt door al het water dat je gedronken hebt en niet door die reep Tony’s Chocoloneley.
4. Dat de fles rode wijn al bijna leeg is voordat je hem moet toevoegen aan de spaghettisaus.
5. Dat je het zielig vindt om de bayspinnetjes in de kelderkast op te zuigen met als je gevolg dat er over een paar weken heel veel grote spinnen zitten.
6. Om tegen je partner te zeggen dat je ongesteld bent geworden omdat je vanavond liever de laatste aflevering kijkt van je favoriete serie dan dat je vroeg met je lief het bed in duikt.
7. Dat je niet tegen je partner durft te zeggen dat die deuk in de auto komt door jou in plaats van door een of andere gek die geen briefje heeft achter gelaten onder de ruitenwisser.
8. Dat je geregeld de vijf seconden regel toepast als er iets op de grond valt terwijl je weet dat dit de grootste onzin is die er bestaat.
9. Dat je tegen je kinderen zegt dat er echt geen paprika in de tomaten-paprika soep zit omdat ze het anders niet eten.
10. Om tegen je perfecte schoonmoeder te zeggen dat je die appeltaart zelf hebt gebakken terwijl je hem op de valreep gauw gehaald hebt bij de Appie.
11. Dat je jezelf vertelt dat je dat paar laarzen echt nodig hebt terwijl je al vier paar zwarte laarzen in de kast hebt staan. Zo goed als nieuw.
12. Om je kinderen een zakje knijpfruit te geven en jezelf wijs te maken dat dit even gezond is als een appel of een sinaasappel van de fruitschaal.
13. Dat je altijd consequent bent naar je kinderen behalve als je net lekker zit met je de Linda en een glas witte wijn.
14. Om te doen alsof calorieën niet tellen als je ongesteld bent.
15. Om je lief er de schuld van te geven dat hij of zij de kooi van het konijn heeft open gelaten terwijl jij dit eigenlijk was.
16. Om je beste vriendin uit te lachen omdat ze geen diesel maar benzine heeft getankt terwijl jij dat ooit ook eens gedaan hebt.
17. Om tegen je lief te zeggen dat je je dat jurkje al jaaaaaaren hebt omdat jullie hadden afgesproken wat minder uit te geven om te sparen voor die reis naar Bali.
18. Dat je altijd rondjes blijft rijden tot je een parkeerplaats hebt gevonden die ruim genoeg is omdat je sinds je rijexamen niet meer achteruit hebt ingeparkeerd.
19. Dat je geen idee hebt wat je moet doen als de stroom uitvalt behalve de kaarsen aansteken.
20. Dat je om het minste en geringste de airco aanzet omdat je zo lekker slaapt als het lijkt alsof het buiten vriest.
21. Om jezelf wijs te maken dat het niet meer nodig om te sporten omdat je vandaag. Je bent immers al acht keer met de wasmand de trap op en af bent geweest.
22. Dat je jezelf vertelt dat het niet erg is om die hele bak zoete popcorn leeg te eten omdat er bijna geen calorieën zitten. Dat dit alleen is bij zoute popcorn vergeet je voor het gemak even.
23. Om de kinderen gewoon naar de opvang te brengen terwijl die cursus die je had gepland niet doorgaat. Om vervolgens met je favoriete serie je bed in te kruipen.
24. Om iedere zondag avond tegen jezelf te zeggen dat je vanaf maandag gaat lijnen. Om dit vervolgens maandag avond al weer een week uit te stellen.

En? Herkenbaar? Of ben jij op andere manieren lief voor jezelf? Laat het me hier onder even weten. Vind ik leuk!

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
De 10 kenmerken van een controle freak op een rij - Change of Heart
Door

De 10 kenmerken van een controle freak op een rij - Change of Heart

op 28 Jun 2017

[…] Niks mis met een beetje lief zijn voor jezelf! […]

Reactie plaatsen