Nachten wakker? Gebruik geleide meditatie
19 december 2016 

Nachten wakker? Gebruik geleide meditatie

Volgens mij is het meest irritante wat er bestaat. Heel moe zijn maar niet in slaap kunnen komen. En dat je er de volgende dag heel vroeg uit moet. Je gaat liggen piekeren en draaien en ziet bijna iedere minuut op de klok.

Vervolgens word je boos op je partner omdat hij wel prinsheerlijk ligt te slapen. En als hij ook nog eens zachtjes begint te snurken word je helemaal gek. Je geeft hem een douw maar dan begint hij nog harder te snurken. Nu kom je natuurlijk nooit meer in slaap.

Hmmm een potje Candy Crush dan maar. 12 levels later is het half 3 ’s nachts en ben je nog steeds klaar wakker. Nu kun je nog maar vier uur slapen tot de wekker gaat. Pffff wat zal je morgen brak zijn. Was het alvast maar morgen avond. Dan kun je weer je bed in.

Herkenbaar?

Ik denk dat dit voor iedereen wel herkenbaar is. Als het af en toe gebeurt is het niet zo erg. Je gaat echt niet dood van een nachtje wat minder slaap. Maar als dit toch bijna iedere avond het geval is wordt het wel heel vervelend.

Maar wat kun je hier nou in godsnaam aan doen? Iedere avond een fles wijn achterover tikken of een handje slaappillen nemen is ook niet de oplossing. Niet als je de volgende dag fit wilt zijn tenminste.

Geleide meditatie

Je zou eens een geleide meditatie kunnen proberen om in slaap te komen. Dat klinkt erg zweverig en sommigen zijn dat ook maar er zijn ook genoeg filmpjes of geluidsopnamen die heel fijn zijn om naar te luisteren. Neem als je tegelijk met je partner naar bed gaat wel je oordopjes mee. Mogelijk vindt je partner die zalvende stem nogal irritant.

Hier onder een filmpje die ik zelf erg prettig vind. Maar als je dit niks vind kun je natuurlijk zelf ook even googelen en een en ander beluisteren.
Heb jij andere filmpjes die je prettig vindt? Ik hoor graag welke dit zijn. Ik ben wel toe aan wat nieuws.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Heb jij last van faalangst? Doe de faalangst test - Change of Heart
Door

Heb jij last van faalangst? Doe de faalangst test - Change of Heart

op 06 Jan 2017

[…] Nachten wakker? Gebruik geleide meditatie […]

Wat is mediteren? Een uitleg voor dummies - Change of Heart
Door

Wat is mediteren? Een uitleg voor dummies - Change of Heart

op 03 Feb 2017

[…] Nachten wakker? Gebruik geleide meditatie […]

Reactie plaatsen