Met dit inzicht kom je sterker uit een moeilijke situatie!

Met dit inzicht kom je sterker uit een moeilijke situatie!

Ga jij door een moeilijke situatie? Ben je aan het worstelen met iets? Onderstaand inzicht zal een enorme opsteker voor je zijn. Gewoon stug blijven volhouden. Je komt er sterker uit. Echt waar.

De worsteling van de vlinder

Op een dag loopt een jonge vrouw vanuit haar werk naar huis. Ergens op een bospad vindt ze de cocon van een vlinder. Ze raapt de cocon op en neemt hem mee naar huis. Thuis doet ze de cocon in een glazen bak en zet de bak bij het raam.

Opening in de cocon

Een paar dagen later verschijnt er een kleine opening in de cocon. De jonge vrouw is helemaal enthousiast en is enorm benieuwd naar welke vlinder er tevoorschijn gaat komen. Na een paar uur is de opening nog niet veel groter. De vlinder is enorm aan het worstelen om uit de cocon te komen.

De vlinder kan eruit

Nog een uur later kan de jonge vrouw het niet meer aanzien. Ze is bang dat de vlinder dood gaat en besluit de vlinder te helpen. Ze pakt een klein mesje en maakt heel voorzichtig de opening in de cocon wat groter. De vlinder kan er nu vrij gemakkelijk uit komen.

Verfrommelde vleugels

Als de vlinder uit de cocon is ziet de vrouw dat de vlinder een gezwollen lijfje heeft en verfrommelde vleugels. De jonge vrouw verwacht dat de vlinder ieder moment zijn vleugels zal uitslaan maar dat gebeurt maar niet. De arme vlinder kan niks anders dan rondkruipen met zijn vleugels verfrommeld op zijn rug. De vlinder zal nooit vliegen.

De worsteling was nodig

De jonge vrouw begrijpt er niks van. Ze had de vlinder toch geholpen? Helaas begreep zij niet op tijd dat de krappe cocon en de worsteling de manier zijn voor een vlinder om de lichaamsvloeistof in de vleugels te pompen zodat de vlinder klaar is om te vliegen als het uit de cocon is gekomen.

Een moeilijke situatie maakt je sterk

Hetzelfde geldt voor jou en mij. Niet letterlijk natuurlijk maar ook voor ons geldt dat bepaalde worstelingen soms precies zijn wat we nodig hebben in het leven. Een moeilijke situatie die je sterker maakt waardoor je weer een stapje verder komt. Waardoor je dingen bereikt die je nooit voor mogelijk had gehouden.

Heb vertrouwen

Dus ga jij op het moment door een moeilijk situatie? Weet dan dat je dit nodig hebt om verder te komen. Weet dat wat hierna komt beter is dan wat je hiervoor had. Heb vertrouwen in jezelf en hou nog even vol. Je kunt bijna je vleugels spreiden.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen