In 4 stappen een succesvolle Mastermind

Wil je meer uit je business halen? Je verder ontwikkelen op persoonlijk en zakelijk vlak? Organiseer dan in 4 simpele stappen een succesvolle Mastermind.

Stap 1: Bepaal je focus

Denk goed na over waarom je Mastermind wilt starten. Wat is je visie? Waar wil je staan over vijf jaar? Wat wil je uit de Mastermind halen? Alleen als je dit helder hebt voor jezelf kun je de juiste mensen vinden die jou verder kunnen helpen en het beste uit jezelf weten te halen.

Stap 2: Bepaal welke mensen aansluiten

Soms heb je in je omgeving al mensen van wie je weet dat ze op dezelfde golflengte zitten en dezelfde focus hebben. Deze mensen zou je jouw idee voor kunnen leggen. Mocht je zo niemand weten kun je tegenwoordig online vaak ook mensen vinden. Ook kun je onder dit artikel een oproep doen. Mail je gegevens naar mij. Wie weet kun je bij ons aansluiten.

Stap 3: Bepaal de vorm en structuur

Wanneer je een aantal mensen bij elkaar hebt is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met elkaar. Je kunt hierbij denken aan de volgende vragen:

  • Hoe vaak wil je bij elkaar komen?
  • Gebruik je bepaalde platvormen om contact te houden?
  • Wat is ieder zijn rol (voorzitter, notulist)?
  • Worden de rollen gewisseld of blijft het zoals het is?
  • Worden nieuwe mensen toegelaten?
  • Aan welke criteria moeten deze mensen dan voldoen?

Stap 4: Hou je aan de afspraken

Om een Mastermind goed te laten werken is het belangrijk dat iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt. Spreek ook met elkaar af dat iemand die zich niet aan de afspraken houdt de groep moet verlaten. Dat is de enige manier om mensen in de Mastermind te hebben en houden die volledig gecommitteerd zijn.

Ook een succesvolle Mastermind organiseren?

Ben je geïnteresseerd zijn in het organiseren van een Mastermind? Misschien heb je wat aan onderstaande formats.

Wil je graag deelnemen aan een Mastermind maar heb je nog geen groep? Laat dan hieronder even een berichtje achter. Wie weet kunnen we een groep starten of kan ik je helpen in contact te komen met anderen.

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Reactie plaatsen