arrow_drop_up arrow_drop_down
Outwitting the Devil: mijn allereerste stap naar anders denken
19 juni 2016 
in Mind

Outwitting the Devil: mijn allereerste stap naar anders denken

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat mijn personal trainer mij vertelde over een boek wat hij aan het lezen was.

Helemaal enthousiast was hij er over. Iets over succesvolle mensen en de Duivel. Dé trigger voor anders denken. Het klonk een beetje vreemd maar ik moest het echt lezen. Omdat ik wel open sta voor de meeste dingen had ik het boek een paar dagen later in huis. Outwitting de Devil van Napoleon Hill. The secret to freedom and succes. Van de cover werd ik niet echt enthousiast maar ‘never judge a book by its cover’ zeggen ze toch?

Boek Nap Hill

Een beetje vreemd

Ik heb een warm bad gemaakt en ben vol verwachting gaan lezen. In het boek gaat Napoleon Hill in gesprek met de Duivel. Of dit echt zo is geweest of dit zich heeft afgespeeld in zijn hoofd laat hij in het midden. Na de eerste paar pagina’s heb ik het boek weer weggelegd. Te vreemd naar mijn smaak. En het lezen in het Engels maakte het er ook niet makkelijker op.

De volgende keer in de sportschool vroeg mijn trainer wat ik vond van het boek. Na mijn eerlijke mening gaf hij aan dat ik er even in moest komen. Ok, ik zou nog een poging doen. Gemaksdier dat ik ben heb ik het luisterboek gekocht. Het uur dat ik per dag in de auto zat kon ik net zo goed zinnig besteden.

Eyeopeners

Na een paar hoofdstukken geluisterd te hebben was ik om. Een boek vol eyeopeners en een trigger voor anders denken. Dat je gedachten leidend zijn in alles wat je doet. Of juist niet doet. En dat het heel erg belangrijk is om zélf na te denken in plaats van lui te zijn en maar met de kudde mee te gaan. Dat falen eigenlijk geen falen is maar het begin van een succes. Dat je een duidelijk doel moet hebben en vervolgens actie moet ondernemen.

Na dit boek was ik enorm gemotiveerd om zelf sturing te geven aan mijn leven. Waar ik me voorheen liet leiden door toevalligheden wil ik nu zelf aan het roer staan. Ik treed vaker buiten mijn comfort zone en kijk naar mijn eigen kracht in plaats van mezelf altijd maar kleiner te maken. Dit boek was bij mij de trigger voor een proces waar ik nog vol in zit.

Outwitting the Devil is een boek dat je gewoon moet lezen. Of koop het luisterboek als je net zo lui bent als ik. Ik ben erg benieuwd of het op jou net zo’n impact heeft. Of als je het al hebt gelezen, laat je me hier onder even weten wat je ervan vond?

Over de schrijver
Ik ben Bregtje en ik schrijf met regelmaat en heel veel liefde artikelen waarmee ik (hopelijk) bijdraag aan de persoonlijke en spirituele ontwikkeling van mijn medemens. Mijn bijdrage om deze wereld een stukje mooier te maken.
Susanne
Door

Susanne

op 10 September 2016

Lijkt mij erg leuk om te lezen maar in het engels wordt het niet wat. Hij is er niet in het Nederlands?

Bregtje
Door

Bregtje

op 12 September 2016

Nee helaas niet. Ik heb om die reden het luisterboek gekocht. Deze is ook in het Engels maar ik vind luisteren prettiger dan lezen. Think en Grow Rich (ook van Napoleon Hill en veel bekender) is sinds kort wel in het Nederlands te krijgen. Ook een aanrader!

Reactie plaatsen

Wij maken gebruik van cookies